Ať už jste všechno plánovala do nejmenšího detailu, nebo jste vše nechávala na náhodě, ve váš svatební den vás může zachvátit mírná panika. A není divu – čeká vás jeden z nejkrásnějších, ale také nejnáročnějších dnů v životě. Jak ho zvládnout v klidu?

Dobře plánujte

Už při plánování svatby si sepište seznam toho, co musíte zařídit. K jednotlivým bodům můžete přiřadit i priority – když nebudete stíhat, vynecháte to nejméně důležité. Například pro vás může být klíčové sehnat stejné šaty pro družičky, ale už vám tolik nezáleží na tom, jestli budou stoly poházené okvětními lístky růží.

Nechte si dost času

Na svůj velký den se snaže dobře vyspat, i když to možná přes nervozitu nebude snadné. Kruhy pod očima sice zamaskuje kvalitní korektor, únava by vás ale mohla v pozdějších hodinách lehce dohnat. Nechte si dostatek času na učesání a líčení, ale i oblékání a finální přípravy. A také na přípitek s družičkami, které se vás budou snažit uklidnit. Úkoly se snažte spíš delegovat, než abyste je řešila sama. Pozor ale, abyste okolí nezahltila.

Focení, hostina, zábava…

Po obřadu a gratulacích bude nejspíš následovat focení. Nezapomeňte před ním zkontrolovat stav účesu a make-upu, zvláště, pokud vám během obřadu ukápla nějaká ta slza dojetí. Pokud budete obědvat až po focení, přichystejte hostům malé občerstvení a zábavu, ať nemusíte spěchat.

Po focení většinou přichází na řadu přípitek, slavnostní oběd a tradice, jako je házení kyticí, krájení dortu, zametání střepů… A první tanec, který jste předtím tak dlouho nacvičovali. Pak už z vás mohou klidně opadnout i poslední zbytky stresu, protože nastává volná zábava. Teď už si klidně můžete obléknout popůlnoční šaty pro nevěstu a naplno si užít zbytek večera.

Snažte se věci zbytečně nekomplikovat. Na sqvele.cz vyřešíte šaty pro sebe i pro družičky a zbyde vám tak víc času na plánování všeho ostatního.