Líbí se vám, co dovedou 3D tiskárny? Když začínaly, mnoho lidí je nebralo vážně, dnes už pomáhají ve všech odvětvích, od stavebnictví až po medicínu. Některé tisknou za pomoci živých buněk, některé tisknou s plastem, s betonem nebo i s rozžhaveným kovem. Tato technologie pomáhá vytvořit mnoho složitých věcí velmi jednoduchým způsobem. Skvělou demonstrací jsou domy. Dříve byla stavba budovy velmi složitá, dnes ji zvládne speciální 3D tiskárna, do které se láduje stavební směs.

Jaké 3D tiskárny můžete vlastnit?

3D tiskáren existuje mnoho a ne všechny jsou cenově nedostupné. Můžete si výhodně pořídit FDM 3D tiskárny a také SLA 3D tiskárny. První varianta tiskne aditivní metodou za pomoci filamentů, které na sebe nanáší ve vrstvách. Druhý typ je přesnější a používá fotosenzitivní pryskyřici, kterou vytvrzuje UV paprskem. Abyste si mohli koupit 3D tiskárny, materiály do tiskáren i potřebné příslušenství, je vhodné znát specializovaný eshop se změřením na 3D tisk, nejlepším z nich je eshop.sharplayers.cz. K dispozici jsou vám zde nejen kvalitní 3D tiskárny, ale i vše, co můžete pro tisk potřebovat, od náhradních dílů až po elektroniku a cokoliv dalšího. Sháníte například skleněné podložky pro tisk? Můžete si je vybrat.

3D tiskárnu nebudete mít pravděpodobně v ložnici nebo v obýváku, ale ve své dílně. Dílnu je potřeba vybavit a pokud nevíte, co do ní pořídit, napoví vám vybavení dílny.

Pokud s 3D tiskem začínáte, samotný eshop pro vás bude nejen místem, kde vše nakoupíte, ale také zdrojem všech potřebných informací. Obzvláště vás bude 3D tisk bavit, pokud sami modelujete ve 3D. Pokud to nesvedete, nemusíte být smutní. Na internetu si můžete zdarma stáhnout a vytisknout nepřeberné množství modelů, od hraček až po různé díly nebo třeba nářadí aj. Objevovat svět 3D tisku je velmi vzrušující a díky specializovanému eshopu můžete neplno tisknout ve 3D třeba každý den.