Jste právě ve fázi vybírání kolimátoru? A nejste si jisti, jaký konkrétní model vybrat s ohledem na typ vaší zbraně? V tomto článku vám prozradíme tip na skvělý model na naháňky i na dlouhé útočné zbraně.

Co by měl splňovat kolimátor na naháňky

Kolimátor na naháňky budete zpravidla instalovat na brokovnice, kulovnice nebo kombinované zbraně. Ve většině případů přitom budete potřebovat, aby byl kolimátor nainstalován co nejníže k hlavni. 

Skvělým kolimátorem je v tomto ohledu Holosun HS510C. Na první pohled vás zaujme svým robustním provedením a velkou obrazovkou o rozměrech 2,31 × 3,2 cm. Ke kolimátoru si navíc můžete dokoupit i praktickou krytku, která jej bude chránit v případě nepříznivého počasí. 

Předností tohoto zařízení je dále perfektní odolnost proti zpětným rázům. Díky použité baterii dokáže pracovat až 20 000 hodin, díky čemuž jej nemusíte neustále vypínat a znovu zapínat.

Co by měl splňovat kolimátor na útočné zbraně

Pokud se poohlížíte spíše po kolimátoru na dlouhé útočné zbraně, pravděpodobně vás více zaujme kolimátor Holosun AEMS. Nabízí perfektní pohled skrz kolimátor a umožňuje bezproblémové použití zvětšovacího modulu. 

Kromě toho se toto zařízení může pochlubit důmyslnou konstrukcí s průhlednými výklopnými flip-up krytkami. Do střelby se tak můžete pustit prakticky za jakýchkoliv podmínek. 

Více informací ze světa kolimátorů najdete na www.holosun.cz.