Návrh a tvorba loga jsou pro firemní identitu velice důležité. Není radno je tedy podcenit. Kvalitní a dobře zpracované logo je jednoduché, dobře zapamatovatelné a zákazníci si jej vždy spojí s vaší značkou. Svěřte jej tedy do rukou odborníků. Patří mezi ně i Wolfway.

Co je důležité pro tvorbu loga?

Než začnou kreativci vytvářet návrhy loga, je potřeba ujasnit si několik základních faktorů:

  • Vize

Jakou máte představu o vzhledu loga? Bude obsahovat pouze grafiku nebo i text? Bude tím textem název nebo slogan? Ideální je volit text krátký, jen tak bude snadno zapamatovatelný. Měl by souviset s vaším druhem podnikání. Jen tak si jej zákazníci spojí dohromady.

  • Symbolika loga

Chcete zákazníkovi předat myšlenku nebo vlastnost? Můžete ji symbolizovat třeba prostřednictvím zvířete. Tvary jsou zase symbolem pro stabilitu nebo dynamiku. Co se má zákazníkovi vybavit, když uvidí vaše logo?

  • Vzhled loga

Ten pomůže navrhnout vaše představa o barvě, stylu písma, o celkovém tvaru loga nebo o jednotlivých symbolech. Je něco, co upřednostňujete nebo naopak nechcete, aby se v návrhu loga objevilo?

  • Fungování byznysu

Ujasněte si, kde všude se bude vaše logo objevovat. Bude jen na velkých plochách nebo třeba i na malých reklamních předmětech. Tyto faktory ovlivňují čitelnost písma a vzhled grafiky.

Jací jsou vaši potenciální zákazníci – cílová skupina (věk, pohlaví, zaměstnání, oblíbené činnosti)? Kdo bude asi váš nejčastější zákazník, kdo si bude vaše produkty nebo služby kupovat?

Návrhy a realizace

Jakmile grafik získá základní informace potřebné pro tvorbu návrhu, začne na něm pracovat. Společně pak doladíte finální podobu. S návrhem loga získáte logomanuál, ve kterém budou obsažené důležité pokyny pro práci s logem, odkazy na všechny verze loga a také zdrojová data. Všechny potřebné podklady tak budou na jednom místě, připravené pro používání.