Lepící pásky patří mezi všestranné pomocníky, kteří nám usnadňují život. Jistě si mnoho z nás vzpomene, jak jsme s jejich pomocí zkoušeli spravovat či připevňovat různé předměty, balit dárky a krabice, izolovat poškozené kabely a mnoho dalšího.

Lepící pásky a jejich využití

Speciální lepící pásky mají mnoho využití jak v domácnosti, tak i ve firmách, pojďme si je představit. Pokud se chystáte malovat nebo rekonstruovat, jistě se vám budou hodit krepové lepící pásky. Jelikož nestrhnou barvu z povrchu a nezanechají stopy po lepidle, lze je použít pro oblepení povrchu při lakování i malování. Pro hladké povrchy jsou jako stvořené, slouží jako jeho ochrana. Společně s papírovými páskami jsou skvělou možností, jak uzavřít krabice s lehkými věcmi. Snadno se trhají a tak jsou vhodné na místa, kde není vyžadována taková pevnost.

Pokud je naopak vyžadována velká pevnost, pak se hodí pásky s vodící tkaninou. Mají obrovskou pevnost v tahu, nízké pnutí a jsou ideální pro zabezpečení těžkého materiálu a celých palet.

Zvláštním typem jsou oboustranné lepící pásky, ty jsou dělané pro snadné připevnění věcí. Můžete s nimi snadno připevnit věci ke stěnám, třeba obrázek, reproduktory, ale i zrcadlo, hodiny a mnoho dalšího. Ne vždy je nutné věci připevňovat pomocí vrutů nebo hřebíků, pokud jde o lehké věci, oboustranné pásky je skvělým pomocníkem.

Velké využití mají i pásky z PVC, které jsou vhodné třeba i pro značení. Žlutou nebo bílou lepící páskou z PVC můžete na podlaze vyznačit upozornění, plochu, kam nešlapat, ukazatel a mnoho dalšího. Jsou velmi odolné proti oděru i vodě.

Lepících pásek je mnoho druhů a pokud potřebujete jejich spolehlivého dodavatele, navštivte web jarico.cz, kde najdete nejen speciální lepící pásky, ale i velké množství dalšího spotřebního materiálu, který využijete ve firmě i v domácnosti.