O tom, že je v Řecku nebo Španělsku řada míst, kde se olivy pěstují a sklízejí na světové úrovni, snad ani netřeba nějak pochybovat. Méně známé už ale je, že například Istrie, sluncem zalitý kraj světa, jim může velmi zdatně konkurovat. Přímou odpovědnost za to nese i rodina Chiavalon, která se olivám věnuje už celé generace a má své kořeny právě zde, v Chorvatsku. Pojďme si s ní dát malou schůzku a prohlédněme si produkty, které má ve své stálé nabídce. Je vyhlášená i v náročných německých domácnostech, což mluví jistě za vše…
Vynikající pro grilování i studenou kuchyni
Je to tak, olivový olej je pravým univerzálem a chválí si jej proto šéfkuchaři snad napříč všemi kontinenty. Dopřejte si proto tu nejvyšší kvalitu a nechoďte pro tuto surovinu do supermarketů, kde je k dostání často až třetí nebo čtvrtá liga, pokud lze vůbec považovat obsah zdejších regálů za skutečně profesionální soutěž. Chcete dva dobré tipy na adepty extraligy? Potom není nic snazšího než se zadívat mezi značku Chiavalon, která je nabídne jako na stříbrném podnosu. Račte se seznámit!
Ex Albis je olivovým olejem, jenž vyniká intenzivně zeleným odstínem a hlubokou chutí, najde také společnou řeč se sýry, čokoládovými dorty a grilovanými rybami, lze mu proto pevně důvěřovat nejen v rámci studené kuchyně. Výbornou volbou je ale i varianta Romano, která, jak už název sám říká, má hodně společného také s italskou kuchyní. Ucítíte banány a bazalku a vychutnáte si třeba mozzarellu nebo různé rybí speciality. Jistě, fantazii se meze nekladou, a pokud ochutnáte Romano s domácím kváskovým chlebem, potěšíte všechny chuťové pohárky opravdu na maximum. K mání jsou ale ještě tři další varianty olivových olejů s etiketou Chiavalon, proto můžete objevovat prosluněnou Istrii ještě dál…