Rozhodli jste se, že letos s rodinou konečně vyrazíte k moři? Chorvatsko je místem, kam se rádi Češi vrací i se svými ratolestmi. „Za málo peněz, hodně muziky“, i tak by se dala nazvat nejlevnější dovolená v Chorvatsku. Biograd na Moru je místem, kam českoslovenští turisté začali jezdit na dovolenou již v roce 1920, první hotel vyrostl v tomto přístavním městě v roce 1935.

Co jinde neuvidíte?

Město, které je současně přístavem se nachází v severní Dalmácii, jihovýchodně od Zadaru. Město je na malém poloostrově, před kterým se nachází další ostrůvky s majáky. Z Biogradu se pořádají výlety lodí do národního parku Kornati.

Čím je však přístav výjimečný, tkví zcela v něčem jiném. Podmořské osvětlení, které může na marině každý turista obdivovat, se stále rozšiřuje. Osvětlení podmořského světla však již nyní fascinuje mnoho turistů, kteří se sjíždějí tuto atrakci prohlédnout.

Gastronomický festival

Pokud patříte mezi milovníky jídla, zajistěte si dovolenou v Chorvatsku včas. Zájezdy Chorvatsko umožňuje po celý rok, ovšem nejvíce turistů přijíždí během hlavní sezóny. Biograd na Moru začíná hlavní letní sezónu velkým gastronomickým festivalem „Biogradský stůl“, který si nenechá ujít mnoho turistů i místních. Festival se zaměřuje především na původní chorvatské potraviny a folklór. Každý si nejen skvěle pochutná, ale také pobaví. Festival se každoročně koná první víkend v červnu.

Kde se ubytovat?

Stejně jako v mnoha jiných chorvatských městech se můžete ubytovat v apartmánech, které jsou pro Chorvatsko typické. Ubytovanivchorvatsku.cz je web, který má v nabídce inzeráty s kontakty na majitele. Celé ubytování si tak domluvíte sami, což vám šetří vaše peníze i čas. Vše zařídíte z pohodlí domova a budete ušetřeni za vysokých poplatků cestovním kancelářím.