Většinu z nás zajímá to, jak vypadáme a proto si chceme udržet i přijatelnou váhu. Jakmile se objeví nadbytečné kilogramy, přemýšlíme nad tím, jak se jich zbavit co nejrychleji a co nejefektivněji. Pokud i vy přemýšlíte nad tím, jak zhubnout, je potřeba si ujasnit několik důležitých faktů.

Jak na hubnutí?

Nejprve si stanovte reálný cíl. V tomto případě je to váha, které jste schopni docílit. Volte menší váhový úbytek, ale v pravidelných intervalech. Prvořadá je kvalitní strava, která obsahuje především čerstvé potraviny, rozhodně se vyhýbejte těm průmyslově zpracovaným. Samozřejmostí je i dostatek pohybu. Velkou roli hraje psychická pohoda a kvalitní spánek a zapomínat nesmíte ani na pitný režim.

Pokud chcete vyzkoušet nějakou dietu, vhodným řešením je keto dieta, se kterou se též můžete setkat pod názvem proteinová dieta. Základ tvoří vyšší obsah kvalitních proteinů a tuků a snížení příjmu sacharidů na minimální množství. Tělo tak čerpá energii z tukové zásoby, kterou si vytvořilo a chrání si svalovou hmotu.

Jídelníček na míru nebo prostředky pro přípravu jídel si můžete objednat na stránkách itsmylife.cz. Zde máte možnost se také obrátit na odborníky, mezi něž patří i výživový poradce. Jeho úkolem je nastavit váš proces hubnutí tak, aby probíhal správným a především zdravým směrem, nebudete hladovět a s nadbytečnými kilogramy se rozloučíte natrvalo.

Potraviny vhodné při ketodietě

Pokud nevěříte, že hubnout se dá i zdravě a bez hladu, podívejte se, které potraviny můžete při keto dietě zařadit do vašeho jídelníčku. Z masa je to především kuřecí, rybí a mořské plody, dále pak vejce, sýry, zelenina (květák, avokádo, zelí, cuketa, špenát, chřest, kapusta růžičková, zelené fazole), ořechy (pekanové, para, macadamové).

Vyhýbat byste se měli potravinám s obsahem cukru, mléku, bílé rýži, bramborám, bílé mouce a produktům z ní, těstovinám, některým druhům ovoce (banány, hroznové víno) a alkoholu.

Co se tekutin týká, tak vhodné jsou voda a čaje. Pokud pijete kávu, tak bez cukru a mléka.