Podlahové krytiny mají svou tradici, kterou určuje především stylem na daném území. Vývoj podlah zaznamenal velký posun od udusané hlíny, přes dřevěná prkna, plovoucí podlahu až po současné moderní krytiny. Současný trh nabízí jak praktické podlahové krytiny, tak i řadu módních variant. Stále oblíbené je pro svůj přírodní původ dřevo, a to především parkety. Do moderních, ale i starších bytů jsou vhodné moderní povrchy z laminátu, vinylu či jiných materiálů, které mají celou řadu výhod. Pří dnešním rychlém životním stylu se u těchto materiálů oceňuje zejména snadná údržba, ale také dlouhá životnost.

Dřevěná podlaha

Dřevo dokáže v každém bytě navodit příjemnou atmosféru útulnosti a tepla. Platí to jak pro nábytek z dřevěného masivu, různé dřevěné doplňky, tak i pro dřevěné podlahy. Jejich výhodou je všestranná použitelnost, to znamená jak v interiérech se starožitným nábytkem, tak v moderních domácnostech, ale i v kancelářích či různých komerčních prostorách. Další předností dřeva je možnost jeho vkusné kombinace s kovem, sklem, kamenem či jinými materiály. Osvědčené jsou zejména parkety, které mají více než stoletou tradici. Díky současným technologiím používaným při výrobě parket, se tato krytina může použít i ve veřejných prostorách. Základním materiálem pro výrobu parket je pravé dřevo, a to dub, buk, borovice, ořech nebo i exotický bambus. Další informace jsou k dispozici na portálu https://www.floor-experts.cz/produkty/drevena-podlaha/.

Laminátová podlaha

Laminát je universální materiál, ze kterého se vyrábí nejen nábytek a různé bytové doplňky, ale i podlahy, které se vyrábějí lepením několika vrstev. V nabídce laminátových podlah, kterou najdete na https://www.floor-experts.cz/produkty/laminatova-podlaha/, jsou různé barvy, vzory, ale například také imitace dřeva, což u některých zákazníků může vyvolat dilema, zda si pořídit laminátovou podlahu nebo dřevěné parkety. K přednostem laminátu patří snadná údržba a dlouhá životnost, což umožňuje použít tuto krytiny na podlahy nejen v domácnostech, ale i v jakémkoliv jiném prostoru.

Podlahy z vinylu

Vlastnostmi podobnými laminátu oplývá i vinyl, který je skvělou alternativou laminátu i dřevěných parket.Vinylová podlaha je ideálním povrchem v domácnostech, kancelářích, nemocnicích, obchodech a dalších prostorách, které jsou denně zatěžovány spoustou lidí. Nejenže se vinyl snadno udržuje, ale navíc vyniká pružností a odolností proti opotřebení. V neposlední řadě je u vinylu třeba zdůraznit jeho nehořlavost, antibakteriální a antistatické vlastnosti. Vše o vinylu se můžete dočíst na https://www.floor-experts.cz/produkty/vinylova-podlaha/.