Zámečnická pohotovost? Věc, kterou dříve nebo později budete potřebovat!

Služby zámečníka využila či využije za svůj život většina z nás. Stačí totiž chvilka nepozornosti a bez šikovné firmy se neobejdete.

Co všechno zvládne zámečník

Zámečník zvládne obratem vyřešit nejednu drobnou, zato velmi nepříjemnou nehodu: Zlomený klíč v zámku, nedopatřením zabouchnuté dveře, ztracené klíče a mnoho dalšího.

Pohotovostní výjezd vás ze zapeklité situace umí vysvobodit během několika minut, a to bez ohledu na denní dobu. Samozřejmostí je, že po zásahu nezůstanou žádné stopy. Bez poškození lze otevřít libovolný typ dveří i kování, a to včetně dveří bezpečnostních.


Obdobně je možné otevřít libovolné typy zámků, například v autě či dokonce v trezoru. Na dispečink stačí nahlásit popsaný problém a udat adresu. Technik už na místě zajistí vše potřebné. Jakožto majitel nemovitosti či vozidla byste si měli pamatovat jedno základní pravidlo – budete muset doložit doklad, který ověří vaši totožnost a váš vztah k uzamčenému bytu, automobilu atd. Přirozeně se tím zámečníci chrání před potenciálním zneužitím. Nejjednodušší je, když u sebe doklady přímo máte. Jestliže je jste ale schopni prokázat alespoň v okamžiku, kdy vás zámečník dostane například do zamčeného bytu, je vše v pořádku.

Kolik to stojí a jak si správně vybrat

Většina zámečnictví má také na svých webových stránkách standardně uváděn ceník. Technik vám tak bude rovnou schopen říci, jaká bude sazba za tuto službu. Zpravidla počítejte s několika sty korunami a případnými příplatky za výjezd v noci či o víkendu.

Že za zámečníkem zůstane jen kvalitně odvedená práce, to vám napoví jednak konkrétní reference a jednak do značné míry i počty realizovaných zakázek. Čím více jich bude, tím přirozeně lépe, znamená to, že společnost má dostatek zkušeností a informace o tom, že si skutečně poradí se zámky automobilů všech značek, nejsou jen plané sliby.