Jestliže renovujeme dům či byt, máme před sebou také otázku, jakou zvolit podlahu. V současné době máme mnoho možností, které nám umožňují velký výběr materiálů, barev a struktur a dokonalých imitací přírodních materiálů, jako je dřevo nebo mramor. Povrchová úprava vinylu je dokonale reálná a tak si můžeme tento materiál dopřát i v našem bytě. Co se týká dřevěných podlah, tak zde můžeme konstatovat, že jde prakticky o nejlepší možnou podlahu vůbec. Dřevo je velice kvalitní přírodní materiál, který sice má mnoho imitací, ale žádná není originální.

Vlastnosti vinylu

Samotný vinyl není zase takovou novinkou. Mezi novinky v oblasti podlahových krytin spíše patří jeho podlahový dílec, který nabízí jednoduché a spolehlivé řešení při pokládce podlahy. Ovšem co se týká jeho vlastností, tak tady můžeme konstatovat, že jde o vysoce kvalitní a hlavně odolný materiál. Je vhodný do vlhkých místností , jako je třeba koupelna, kuchyně nebo chodba. Nikterak mu nevadí voda a tak se v tomhle trochu povyšuje například na podlahou dřevěnou. Vinyl je odolný proti poškrábání, je vhodný pro domácí mazlíčky a jeho údržba je rovněž velmi snadná. Navíc jsou vinylové podlahy pružné, ale zároveň zůstávají rozměrově stálé. Vhodné je také podlahové vytápění a můžeme si vybrat z velké nabídky nejrůznějších barev i struktur. Je tedy možné tímto uspokojit i toho nejnáročnějšího klienta.

Samotná pokládka vinylové podlahy

Jestliže jsme se tedy rozhodli právě pro vinylovou podlahu, máme prakticky dvě možnosti pokládky. První z nich je lepení vinylu v rolích nebo v jednotlivých dílcích, které jsou podobné jako laminátová podlaha. na každou takovou práci, jako je lepení a celkově pokládka podlahy bychom si měli určitě objednat profesionální firmu, která se touto prací zabývá. nejdůležitějším bodem samotné pokládky je, mít dokonale čistý a rovný podklad. Pokud bychom tento bod pokládky vynechali, z celkovou prací bychom určitě spokojeni nebyli. pro vyrovnání podkladu můžeme celou místnost vyrovnat například OSB deskami, které jsou vhodné právě pro pokládku jakékoliv podlahy. nevýhodou tady je zřejmě časová náročnost takové pokládky.

Pokládka dřevěné podlahy

I tady platí zásada, ze pokládka je možná až bude podklad dokonale rovný, čistý a hladký. Dřevo je ale velmi kvalitní a přírodní materiál, který lze použít prakticky všude. je třeba dbát na to, že se moc nemá rádo s vodou. tady bychom mohli tvrdě narazit. Dřevěné podlahy mají svou výhodu. Jsou příjemné na dotek, má výborné tepelně izolační vlastnosti, jeho originální strukturu se sice snažíme nahradit různými imitacemi, ale dřevo je zkrátka dřevo. Jsou také symbolem luxusu a komfortního bydlení. Pro pokládku dřevěné podlahy lze použít dřevěná prkna, která jsou klasikou, ale oživení našich interiérů opět přinesly i dřevěné parkety. Ty byly na výsluní v 70. letech minulého století a i dnes jsou velmi aktuální. Před pokládkou dřevěné podlahy bychom si ale určitě měli objednat odborného technika, který nám sdělí všechny možnosti pokládky takových podlah. Nezbytností u pokládky dřevěných podlah je fakt, že se dřevěný materiál musí ponechat asi 48 hodin aklimatizovat v prostoru, kde má být položená. Tady musí být optimální vlhkost vzduchu 50 – 65 % a teplota více jak 17 °C.

Spolehlivá firma je polovina úspěchu

Jestliže jsme se obrátili na odborníky, můžeme se také ujistit, jak si taková firma stojí na trhu služeb. reference klientů,kteří využili služeb před námi nám v tom mohou pomoci. Také se můžeme podívat na to, jak dlouho firma působí na trhu.