Pokud porovnáme módu z třicátých let minulého století a tu dnešní, pak musíme podotknout jednu věc. Dnes nám velmi výrazně chybí elegance. Naštěstí se karta obrací a dámy, ale i pánové se zase pomalu ale jistě snaží vracet k eleganci a to hlavně ti z mladších generací.

Časy se mění

Zejména fenomén pánské elegance se v posledních letech začíná dostávat do ulic čím dál tím více a my jsme za to velice rádi. Pestrobarevné šusťákovky střídají elegantní kabáty, vytahané pánské mikiny střídají svetry a roláky a kapsáčům dávají na frak elegantní slim-fit kalhoty, šortky rovnou zapomeňte.

Jak by se měl obléknout mladý gentleman?

Pokud se chcete obléknout skutečně stylově a elegantně a přitom míříte třeba jen na procházku do města, pak vám doporučujeme košili či rolák, který můžete, ale nemusíte doplnit o kvalitní svetr s nebo bez propínání.

K tomu vyberete kalhoty v odlišné tmavší barvě, než kterou mají svetr a košile a následně je doplňte některým z kabátů. Pánské kabáty nabízejí celé množství variant střihů a materiálů, takže zde je potřeba volit variantu s přihlédnutím k venkovnímu počasí.

Vše nakonec zakončete stylovou obuví, která může být pro chladnější měsíce klidně i kotníčková se šněrováním, pokud možno kožená. V letních měsících se pak skvělé hodí poloboty se šněrováním.

Kombinování je základ veškerých úspěchů

Nezapomínejte nejrůzněji kombinovat, a zatímco kabát by vám měl postačit jeden či dva, svetry košile a kalhoty mějte vždy alespoň ve třech exemplářích, které se dají v pořádku navzájem kombinovat.

Pokud nemáte ve své blízkosti žádný pořádný obchod s pánskou elegancí, pak se podívejte na internet, kde seženete vše, dámské plavky i elegantní pánské kabáty za skutečně příznivou cenu. Tak neváhejte, a udělejte se tebe toho pravého elegána.