Zvláště přes letní měsíce, kdy vystavujeme tělo na odiv všem okolo nás, toužíme po zhubnutí přebytečných kil. Vyhlašte kilům navíc válku a přejděte na zdravý životní styl. Tato změna nesouvisí jen se změnou jídelníčku a pohybu, ale s přeměnou vašeho života. Pusťte se do toho a radujte se ze svého života i postavy.

Začátky jsou těžké

Ano, začátky hubnutí bývají velmi těžké. Zvyknout si na nový stravovací režim, více pohybu a změny, které zasahují do vašeho každodenní života, to vše obnáší změna životního stylu. Začněte se změnou životního stylu postupně. Nic nejde ze dne na den. Nejdříve upravte svůj stravovací plán, poté začněte se stále zvyšující se frekvencí pohybové aktivity. Vyberte si takový pohyb, který vás bude bavit, který pro vás bude radostí. Pohybovou aktivitu byste si měli dopřát alespoň třikrát týdně a to nepočítáme pasivní sportování ve formě cesty do práce, která pěšky trvá pět minut.

Nevzdávejte to!

I když budete mít pocit, že to nezvládnete, nevzdávejte to! I když si dopřejte koblihu nebo kousek dortu, začněte druhý den znovu a naučte se určité disciplíně ve stravování, která bude přívětivá pro vaši postavu i zdravotní stav organismu. Velmi vám může pomoci sestavení jídelníčku. Jedná se o ulehčení vaší cesty, když vám někdo předloží vypracovaný jídelníček se všemi detaily a vhodnou stravou právě pro vás. Jídelníček zdarma je šancí jak zhubnout pro mnoho osob.

Zdraví na prvním místě

Myslete však vždy na to, že na prvním místě je vaše zdraví a nezapomínejte na pravidlo, že jste to, co jíte. Pestrý a vyvážený jídelníček je pro vás dobrou šancí, jak zhubnout, ale i možností, jak posílit vaše zdraví. Podobně také pravidelná pohybová aktivita. A i když budete mít nějaké to kilo navíc, ale budete se cítit příjemně a fit, dál už nehubněte. Vše je také o vaší vnitřní vyrovnanosti, dostatečné relaxaci a klidu.