Existují různé typy oplocení. Velmi často se potýkáme s pletivovými nebo dřevěnými ploty. Tyto dva typy plotů jsou hojně využívány, avšak skrývají řadu nevýhod. Obzvláště pletivo není designový prvek a plot nepůsobí hezky, naopak by vaše moderní bydlení ztratilo na půvabu.

Dřevěné ploty jsou designově hezčí a ladí se zahradou, ale stejně jako pletivové oplocení má dřevěné poměrně krátkou životnost a vyžaduje pravidelnou údržbu. Velmi kvalitním řešením vhodného typu oplocení s celou řadou výhod, je betonový plot.

Praktický a zároveň dekorativní plot

Betonový plot je univerzálním typem oplocení, který můžete využít jak pro oplocení vašeho bydlení, vaší firmy nebo jakéhokoli jiného pozemku či nemovitosti. Barvu plotu můžete vybrat z několika základních mezi nejčastější patří původní šedá nebo písková. Dále váš plot uděláte rázem jedinečným díky zvolenému dekoru. Buď můžete plot nechat zcela bez dekoru nebo vybrat mezi dekorem jednostranným či oboustranným. Moderním dekorem je štípaný kámen nebo například ostrá cihla.

Jestliže vám i po zvoleném odstínu i dekoru stále připadá plot obyčejný, doplňte jej například dřevěnými latěmi nebo koncový panel zvolte zaoblený s ozdobnými vzory. Jednou z hlavních výhod betonového plotu je prakticky žádná údržba a i přesto velmi dlouhá životnost a také odolnost vůči různému počasí. Pokud si betonový plot nejste schopni představit, tvoří jej dva základní komponenty, kterými je betonový sloupek a betonový panel. Při montáži jsou jednotlivé panely mezi sloupky vsunuty. Počtem panelů určujete výšku samotného plotu. Betonový plot vám zajistí moderní a bezpečné bydlení.