Máte nová okna a přemýšlíte právě nad tímto dnes už samozřejmým doplňkem. Pokud ano, podívejte se na naše tipy spojené s možností správného výběru. Jelikož se v obou případech jedná o doplněk do vašeho bytu nebo domu, je dobré hledět na to, aby se interiérové žaluzie a rolety do vašeho domova také hodily.

Co tím chceme říci? Samozřejmě primárně to, že je vhodné hledět na jejich barevné provedení. Je možné se vydat cestou neutrálních barev, stejně jako není problém jít cestou odvážnější a zvolit třeba pestrobarevné motivy. V moderních interiérech vypadají jedinečně.

Jak je to s materiálem?

Zde musíme říci, že výběr je poměrně bohatý a je jenom na vás, jakým se vydáte. Žaluzie totiž nemusí být jenom klasické horizontální, jelikož hitem poslední doby se stávají i ty vertikální. A zde už se můžeme dotknout i oblasti různých textilních provedení. Podobně je tomu ve chvíli, kdy se rozhodnete pořídit si levné rolety. Zde je třeba dodat, že výběr je možná ještě o něco větší a zaručeně nezklame nikoho. Když se máme podívat na hlavní možnosti, patří sem:

  • Rolety látkové
  • Bambusové rolety
  • Plissé rolety

Ovládání většinou ruční

Jedná se o klasiku, která je jednoduchá a která nadchne také tím, že je cenově příznivá. Ne vždy ale musíte zůstávat jenom u této možnosti. Kdo má zájem o něco lepšího, ten může využít i různých motorových pohonů a dálkového ovládání. Ani to není v dnešním světě nic výjimečného, i když jde spíše o řešení určené pro náročné.

Praktičnost

Co by měly obě řešení splňovat? Měly by se hodit v noci, kdy chcete dosáhnout tmy, stejně jako ve dne, kdy chcete dosáhnout soukromí. Zapomínat nesmíme také na léto a na oslňování sluncem, nebo na ohřívání bytu. I to jsou dobrými pomocníky. Pozitivem je, že všechny tyto praktické vlastnosti splňuje jakýkoliv typ, který dnes na současném trhu pořídíte.