Zelený čaj je skvělým a chutným nápojem. Je plný zdravých antioxidantů, obsahuje vysokou dávku kofeinu, který dokáže účinně bojovat s únavou a je zdravější, než káva. Ovšem pokud zelený čaj pijete dlouhodobě, jeho chuť se může omrzet. Zkuste proto vyladit jeho chuť pomocí dalších bylinek, či koření. Dnes vám přinášíme pár typů, jak na to.

Zelený čaj s badyánem, kardamomem a hřebíčkem

Do hrnku vložte zelený čaj spolu s jednou hvězdou badyánu, pár semínky kardamomu a hřebíčku. Vše zalijte horkou vodou. Koření můžete ponechat v čaji po celou dobu jeho pití. Toto koření vykouzlí zajímavou chuť, která ve vás vyvolá podzimní období s časem Vánoc.

Zelený čas s ženšenem

Potřebujete mnohem více energie, než vám šálek zeleného čaje může dát? Přidejte ženšen. Ten zapůjčí čaji výraznou chuť a udrží vaši soustředěnost a energii po celé hodiny.

Zelený čaj se zázvorem a citrónem

Pokud máte problémy s hlasivkami, nebo jste jen nachlazení, je tato kombinace skvělým pomocníkem. Při vaření zeleného čaje přidejte do hrnku pár plátku zázvoru s plátkem citrónu. Preferujete-li sladší chuť, přidejte med.

Zelený čaj s mátou

Máta je odpovědí na mnoho neduhů – přes špatné trávení až po bolesti žlučníku. A v kombinaci se zelným čajem vytvoří skvělý bylinkový čaj. Na mátu ale pozor. Pokud použijete čerstvé listy, nepřidávejte více, jak tři lístky. Její účinky jsou dost silné a mohou vyvolat podráždění žaludku.

Zelený čaj vás nebude nudit. Zkuste některé z těchto kombinací. Vychutnejte si horký šálek hned po ránu a nabijte své tělo potřebnou energií.