V poslední době zaznamenal přírodní materiál obrovský boom. Stále si můžete koupit klasický dřevěný nábytek. Ovšem v posledních letech se z bambusu a juty vyrábějí i vlákna, která se zpracovávají do různých pletenin a koberců. Jsou velmi příjemné na dotek, vypadají dobře a hodí se do každé místnosti. Dnes vám přinášíme pár inspirativních rad, jak tyto materiály využít právě ve vašem domově.

Obývací pokoj

Snad v každém obývacím pokoji najdete koberec, ať už po celé podlaze, nebo kusový. V poslední době je stále více v oblibě tzv. běhoun, který zútulní celý prostor. Místo těžkých a barevných koberců si vyberte spíše ty z přírodních vláken, které pokoji propůjčí pocit vzdušnosti. V kombinaci s hnědou, béžovou, bílou a krémovou bude váš obývací pokoj působit teple a nadčasově.

Kancelář

Chcete se i v kanceláři cítit příjemně? Přírodní vlákno vykouzlí z vaší pracovny místo, kde vás nebudou rozptylovat křiklavé barvy, ale uklidňovat a zároveň podporovat v soustředění zemité tóny koberce. Spolu s dřevěným nábytkem navíc vypadá skvěle. Zařaďte do této místnosti také zelenou barvu, která podporuje koncentraci a výkonnost.

Ložnice

Místo odpočinku by mělo působit klidným dojmem a lákat k relaxaci. Přírodní koberce jsou hezkým zpestřením ložnice, především okolí postele. Není nic příjemnějších, než když po ránu šlápnete na hebounkou, huňatou a hřejivou podlahu. Do ložnice vybírejte ty nejsvětlejší barvy, omezte však klasickou bílou, která by ve velké míře mohla působit sterilně.

Jídelna

Teplé tóny společně s přírodní texturou koberce dotvářejí příjemnou jídelnu. Vzhledem k tomu, že je toto místo nejčastěji zašpiněno díky konzumaci jídla, je tento koberec nejlepší volbou. Přírodní vlákna jsou praktické především díky jejich snadné údržbě. Skvrn se bát nemusíte, jelikož je lehce odstraníte. Barva přírodního koberce se hodí jak na neformální večeři s přáteli, tak slavnostní události.

Koberce z přírodních materiálů přirozeně odpuzují nečistoty, dají se snadno udržovat a skvěle se hodí do jakéhokoliv interiéru. Jsou velmi příjemné na dotek a vydrží i několik desítek let.