Komáři vám mohou zkazit náladu během pár okamžiků. Obzvláště, když chystáte zahradní slavnost. V tomto článku si ukážeme 7 přírodních cest, jak se navždy zbavit komárů. Vyzkoušejte naše tip a nikdy vás nebudou komáři rušit. Ani na zahradě ani v domácnosti.

1. pestrá zahrádka

Existují rostliny, které nemají komáři rádi. Například meduňka, bazalka, máta, rozmarýn, levandule nebo měsíček, vám zajistí, že vás komáři nebudou rušit. Zasaďte si výše uvedené rostlinky na zahradě a máte vystaráno. Ideální místo je kolem zábavních prostor. Těsně před párty můžete jednotlivé listy rostlin promasírovat mezi prsty. To uvolní jejich vůni do kůže a odpuzení komárů bude jisté.

2. přírodní ochrana pokožky

Další skvělou možností, jak se ochránit proti komárům, jsou přírodní éterické oleje. Krásně voní, jsou příjemné na pokožku a zároveň dokážou odpudit komáry a další nepříjemný hmyz. Přírodní éterické oleje jsou nezávadné pro pokožku. Vyberte si vůně v podobě bylinek, které jsme doporučovali výše.

3. vodní nádrž

Komáři se množí ve stojaté vodě a nemají rádi cestu za potravou. Pokud máte na zahradě problémy s komáry, ujistěte se, že jim nevytváříte živnou půdu. Rybníky, kašny nebo jen pítka mohou být za celým problémem s komáry. Pravidelná výměna vody vám pomůže zbavit se všech problémů.

4. udržujte čistotu

Zanedbané květináče, keře nebo zahrádka, tvoří pro komáry ideální prostředí, kde se rozmnožovat. Pár kapek vody stačí k jejich spokojenosti a během několika dní máte celou armádu komárů na zahradě. Udržujte váš dvorek v čistotě a nikdy nebudete mít problémy s komáry.

5. svíčky

Vonné svíčky jsou další možností, jak odpudit komáry. Použijte staré plechovky nebo zavařovací sklenice. Do starého vosku přidejte pár kapek oleje Citronella. Nebo si můžete pořídit nové svíčky. První volba je však úspornější a ekologičtější. Tyto vonné svíčky vám pomohou odehnat nepříjemný hmyz.

6. ventilátor

Teplé letní večery vyžadují trocha osvěžení v podobě svěžího vánku. Ten vytvoříte za pomoci ventilátoru. Vánek nejenže ochladí vás a vaši návštěvu, ale ještě se postará o nepříjemný hmyz. Komáři nemají šanci.

7. pavouci

Pavouci mohou být pro někoho noční můrou. Stejný strach z pavouků mají i komáři. Nechte své osminohé domácí mazlíčky spřádat sítě, které pochytají nezvané hosty. Pokud skutečně nemáte rádi pavouky, můžete se s prosbou o pomoc obrátit na žáby, želvy, ryby nebo vážky.