Máte konečně chvíli volného času a chcete si ho náležitě užít? Dopřejte si čas, který strávíte sami se sebou. Pořádně si odpočinete a uděláte si čas na věci, které milujete. Takovéto chvíle jsou pro váš zdravotní stav velmi důležité.

Chce to pohodlí

Jste sami doma, čeká vás celé odpoledne v klidu, tak proč se trápit v upnutých džínách či nepohodlné podprsence. Převlečte se do pohodlného oblečení. Pusťte si vaši oblíbenou hudbu a pořádně se na ni vytancujte, pomůže vám to zbavit se stresu a napětí. Nikdo se přece nedívá, jste sami. Odložte telefon a počítač a dopřejte si čas opravdu jen pro sebe a na to, co máte rádi.

Co vás baví?

Jste v pohodlném oblečení, hraje vaše oblíbená hudba, teď popřemýšlejte, co vás opravdu baví a na co jste neměli dlouho čas. Navoďte si ještě příjemnější atmosféru s aroma lampou či jemnými vonnými tyčinkami. Pokud milujete kreslení, kreslete, pokud vám chybělo čtení, čtěte. Zkuste také něco nového, například recept, na který dlouho myslíte. Nevadí, že se vám to nepovede, ale konečně si splníte to, co jste chtěli.

Co s časem pro sebe?

Pokud nechcete myslet jen sami na sebe, zavolejte svým rodičům, sestře, bráchovi, milované kamarádce, všem, na které jste dosud neměli čas. Volný čas je příležitostí k zanedbané manikúře a pedikúře, k posilující vlasové masce, zábalu dlaní pro jemnější pokožku či domácímu peelingu. Věnovat se můžete i svým květinám, přesaďte všechny, které trpí ve stísněných květináčích. To, co vás opravdu zrelaxaluje je také pořádná koupel či hodinka cvičení jógy. Do koupele si připravte směs esenciálních olejů či sušených bylin a květů.

Plánujte

Nebojte se plánovat svou budoucnost. Připravte si seznam deseti bodů, které byste chtěli v následujících 3 měsících splnit. Pokud jsou tři měsíce příliš dlouhé, stanovte si kratší či delší cíle, které budete schopny reálně splnit. Zapalte si svíčky a vymalujte si relaxační omalovánky, na které jste doposud neměli ani pomyšlení.

Posledním bodem vaší relaxace by měl být spánek. Usínejte v naprostém klidu či si jen potichu pusťte jemnou hudbu, která vás ukolébá. Nedívejte se na televizi, do notebooku či mobilního telefonu. Usínejte v naprostém klidu.