Tyto mini dortíčky jsou skvělým dezertem ke kávě nebo jako vynikající snídaně. Jejich příprava je velmi jednoduchá a chuť jedinečná. Tak je vyzkoušejte a ohromte návštěvu vynikajícími dortíčky.

Počet porcí: 15 porcí

Doba přípravy: 25 minut

Doba pečení: 25 minut

Co potřebujete na pomerančové dortíčky

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 ½ lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • 1/3 šálku másla
  • ¼ lžičky soli
  • ½ šálku hnědého cukru
  • ½ šálku krystalového cukru
  • 1 šálek sýru ricotta
  • 1 vejce
  • 1 lžičku jemně drcené pomerančové kůry
  • 1 polévkovou lžíci pomerančového džusu
  • ½ lžičky vanilky
  • 1 ½ šálku čerstvých brusinek nahrubo nasekaných
  • 2 polévkové lžíce jemně nasekaného zázvoru

Na pomerančovou polevu potřebuje

  • 1 šálek moučkového cukru
  • 1 polévkovou lžíci pomerančového džusu
  • ½ lžičky vanilky
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • ½ lžičky drcené pomerančové kůry
  • ½ šálku drcených vlašských ořechů

Postup přípravy dortíčků

Předehřejte troubu na 200°C a připravte si formičku na dortíčky. V misce smíchejte mouku, skořici, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl. Ve velké míse rozmačkejte máslo a cukru. Rozšlehejte, až získáte načechranou směs. Přidejte ricottu, vejce, pomerančovou kůru, šťávu a vanilku. Přidejte mouku a míchejte, až získáte konzistentní směs. Přiložte brusinky a zázvor.

Vyplňte formičky na dortíčky a pečte zhruba 20 až 25 minut. Po upečení nechte chvíli odpočinout. Připravte si pomerančovou polevu. Stačí jen smíchat všechny uvedené konzistence do co nejhladší směsi. Polijte polevou dortíčky a vložte opět do trouby na 20 minut. Hotové dortíčky vyjměte z formičky a nechte vychladnout. Přejeme dobrou chuť.