Máme pro vás recept na jednu z nejpopulárnějších bramborových kaší. Ideální pro sváteční dny, kdy připravujete speciální pokrm nebo si dopřejte tyto chutné brambory jen tak.
Počet porcí: 12 porcí
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: až 8 hodin
Co potřebujete na kaši s česnekem
- 2 kg oloupaných a nakrájených brambor
- 6 stroužků česneku
- 1 bobkový list
- kuřecí vývar s pečeným česnekem
- 1 šálek plnotučného mléka
- ¼ šálku másla
- sůl a pepř
- bobkový list
Jak uvařit kaši
Do malého hrnce vložte brambory, česnek a bobkový list. Zalijte vývarem. Přikryjte a vařte na nízkou teplotu zhruba 6 až 8 hodin nebo na středně vysokou teplotu zhruba 4 hodiny.
Uvařené brambory sceďte a zbavte se bobkového listu. Rozmačkejte brambory na kaši. V menší pánvičce ohřejte mléko a máslo, až se vše rozpustí a spojí. Rozpuštěné máslo v mléce slijte na brambory a vše důkladně promíchejte. Nechte chvíli odstát a můžete podávat. Bramborovou kaši s česnekem můžete ozdobit bobkovým listem nebo pažitkou.