Skvělé dušené hovězí s česnekem si zamilujete. Tento recept je velmi jednoduchý na přípravu, ale to nic nesnižuje z jeho kvalit. Dopřejte si skvělý oběd nebo večeři.

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 25 minut

Co potřebujete na dušené hovězí

  • 1 sáček mražené zeleninové směsi
  • ½ šálku vody
  • 1 plechovku vařeného hovězího masa v omáčce
  • 2 lžíce Worcester omáčky
  • 6 stroužků česneku
  • 2 lžíce vody
  • 0,5 kg brambor
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • čerstvé listy oregana

Jak připravit dušené hovězí

Ve velkém hrnci připravte zeleninu a ½ šálku vody. Přiveďte k varu na mírném ohni. Mezitím ohřejte hovězí. Přidejte hovězí a worcester omáčku k zelenině a snižte teplotu co nejníže. Vařte zakryté a zhruba 5 minut, než zelenina změkne. Uvařte brambory a udělejte z nich kaši. Dále nakrájejte česnek na malé kousky a osmažte ho na pánvičce. Smíchejte kaši, olivový olej a osmažený česnek dohromady. Připravte si talíře a rozdělte kaši a dušené hovězí do jednotlivých porcí a nechte si chutnat.