Pokud jste si přečetli předchozí díl „Pro krásnější pleť“, tak už jistě víte, jaké domácí produkty používat, aby byla vaše pleť krásná, čistá a zářivá. Krásná pleť není ale jen otázka vnější péče, nýbrž i zdravé životosprávy. Takže kromě správných kosmetických produktů je k hezkému vzhledu důležitý spánek.

Proč právě spánek?

Spánek je základním stavebním kamenem pro zdravý život. Díky každodenní regeneraci dokáže náš organismus fungovat a my můžeme dýchat, trávit a myslet. Během spánku se tělo detoxikuje, relaxuje, produkuje nové buňky a odstraňuje ty staré. Bez dostatku spánku však může naše pleť působit šedě a staře.

Pojďme si nyní ukázat 3 typy, jak mít kvalitnější spánek, ze kterého si probudíte svěží, krásnější a plni energie.

Jak na lepší spánek

Kontrolujte denní příjem potravy

Tělo je citlivé ke všem událostem, které ho přes den potkají. Trávení je klíčovou funkcí těla, které ovlivňuje mnoho věcí, včetně spánku. Pokud tedy budete ve večerních hodinách přijímat jednoduché sacharidy, váš organismus se mnohem lépe připraví na relaxaci a spánek.

Myslete i na to, v kolik hodin před spaním jíte. V ideálním případě byste měli mít poslední jídlo tři hodiny před spaním. Trávení vyžaduje spoustu energie, a proto budete-li jíst těsně před spaním, organismus se bude těžko připravovat na relaxaci a spánek.

Než ulehnete do postele

Hořčík je minerál, který je zodpovědný za plno funkcí v těle. Jednou z jeho nejdůležitějších vlastností je ta, že dokáže uklidnit svaly. Přidáním hořčíku do horké koupele spolu s esenciálními oleji podpoříte relaxaci, uklidníte tělo a připravíte ho na spánek.

Před tím, než ulehnete, si zaveďte i následující rutiny. Hodinu před spaním si uvařte bylinkový čaj (například meduňku), vypněte všechnu elektroniku a už jen relaxujte. Čtěte si, poslouchejte uklidňující hudbu, nebo vykonávejte činnost, která vám bude příjemná a navodí vám spánek.

Pravidelně cvičte

Jak jistě víte, cvičení má velkou řadu výhod. Zlepšuje zdraví srdce a krevní tlak, posiluje svaly a kosti, bojuje proti stresu, odstraňuje svalové napětí, zlepšuje náladu a hlavně spánek. Pokud budete pravidelně vykonávat jakoukoliv fyzickou aktivitu, nebo se alespoň denně vydáte na krátkou procházku, bude se vám mnohem lépe usínat a spát.

Spánek je pro krásnou pleť velmi důležitý, a proto si dopřejte denně alespoň 7-8 hodin.

Zdroj