Tento vydatný pokrm není vhodný jen jako oběd, ale klidně si ho můžete dát k večeři nebo snídani. Vydatné živiny masa, brambor, sýru a vejce vám dodá potřebnou energii na celý den. Výhodou je i možnost nahradit méně oblíbené suroviny, těmi oblíbenými.
Počet porcí: 6 porcí
Příprava: 25 minut
Doba pečení: 40 minut
Co potřebujete na zapečené farmářské brambory
- 3 šálky nakrájených brambor
- ¾ šálku nastrouhaného sýru podle chuti
- 1 šálek nakrájené šunky, klobásy a slaniny
- ¼ šálku nakrájené zelené cibulky
- 4 vejce
- 1 ½ šálku mléka
- sůl a černý pepř na dochucení
Jak na to
Vezměte si pekáč s nepřilnavým povrchem a uspořádejte na dně pekáče brambory. Posypte sýrem, šunkou, slaninou, zelenou cibulkou, klobáskou a slaninou.
V misce smíchejte vajíčka, mléko, sůl a pepř. Pořádně vše promíchejte a obsah vylijte do pekáčku. Následně vložte do rozehřáté trouby na 180°C a pečte zhruba 40 až 45 minut. Upečené brambory poznáte tak, že zapíchnete špejli doprostřed, a když ji vytáhnete, zůstane čistá. Jak mile máte upečeno, vyndejte z trouby a nechte pět minut odstát. Můžete podávat.