Máte doma růžičkovou kapustu, ale nevíte, co si s ní počít? Naučíme vás, jak upéct růžičkovou kapustu, která je bohatá na řadu výživných látek. Pravidelnou konzumací kapusty získáte dostateční množství minerálů a vitamínů, které naše tělo potřebuje. Tak jdeme na to.

Pečeme v troubě

  1. Předehřejte troubu na 180°C
  2. Umyjte důkladně růžičkovou kapustu a řádně ji osušte
  3. Rozkrojte ji podélně a zbavte se všech volných listů
  4. Promíchejte kapustu v oleji se solí a pepřem. Můžete přidat další koření, které se vám chutná
  5. Pečte zhruba dvacet minut. V polovině pečení zatřeste pekáčkem, ať se kapusta protočí

Smažíme na pánvi

  1. Umyjte růžičkovou kapustu a osušte ji
  2. Rozkrojte ji podélně a zbavte se všech volných listů
  3. Rozehřejte pánev s olejem na středně vysokou teplotu
  4. Vložte kapustu na pánev plochou stranou a přidejte sůl, pepř a další koření podle chuti
  5. Smažte zhruba pět minut do zlatova
  6. Před podáváním na stůl můžete dochutit kapustu čerstvou citronovou šťávou

Vaříme v hrnci

  1. Přiveďte hrnec s vodou k varu
  2. Kapustu očistěte a osušte
  3. Nakrájejte kapustu podélně a odkrojte všechny volné listy
  4. Vařte kapustu, až změkne – zhruba 7 až 10 minut, v závislosti na velikosti
  5. Vyndejte kapustu z hrnce, nechte odkapat a přidejte máslo či olej. Dochuťte podle potřeby solí, pepřem a jiným kořením