Máte doma růžičkovou kapustu, ale nevíte, co si s ní počít? Naučíme vás, jak upéct růžičkovou kapustu, která je bohatá na řadu výživných látek. Pravidelnou konzumací kapusty získáte dostateční množství minerálů a vitamínů, které naše tělo potřebuje. Tak jdeme na to.
Pečeme v troubě
- Předehřejte troubu na 180°C
- Umyjte důkladně růžičkovou kapustu a řádně ji osušte
- Rozkrojte ji podélně a zbavte se všech volných listů
- Promíchejte kapustu v oleji se solí a pepřem. Můžete přidat další koření, které se vám chutná
- Pečte zhruba dvacet minut. V polovině pečení zatřeste pekáčkem, ať se kapusta protočí
Smažíme na pánvi
- Umyjte růžičkovou kapustu a osušte ji
- Rozkrojte ji podélně a zbavte se všech volných listů
- Rozehřejte pánev s olejem na středně vysokou teplotu
- Vložte kapustu na pánev plochou stranou a přidejte sůl, pepř a další koření podle chuti
- Smažte zhruba pět minut do zlatova
- Před podáváním na stůl můžete dochutit kapustu čerstvou citronovou šťávou
Vaříme v hrnci
- Přiveďte hrnec s vodou k varu
- Kapustu očistěte a osušte
- Nakrájejte kapustu podélně a odkrojte všechny volné listy
- Vařte kapustu, až změkne – zhruba 7 až 10 minut, v závislosti na velikosti
- Vyndejte kapustu z hrnce, nechte odkapat a přidejte máslo či olej. Dochuťte podle potřeby solí, pepřem a jiným kořením