Bylinky nejsou na pěstování nic složitého. Existuje však pár dobrých rad, které se hodí pro začátek vědět. Máme pro vás čtyři důležité rady, které vám usnadní pěstování bylinek.

1. Mějte prostor pod kontrolou

Některé byliny jsou velmi invazivní a snadno se může stát, že převezmou celou zahradu. Mezi nejinvazivnější byliny patří meduňka, máta, křen, kostival, chmel a spousty dalších bylin. Snažte se omezit působení invazivních bylin tím, že je umístíte do květináčů či jiných nádob a poté umístíte do země. Květináč nebude viditelný, takže nebude kazit celkový dojem ze zahrady a zároveň se zbavíte strachu o přemnožení bylin.

2. Máta v sudu

Pěstování bylin vám může snadno přerůst přes hlavu. Obzvláště u máty je to raz dva. Abyste si nemusely trhat vlasy z přemnožení nebo jiných neduhů, které mohou bylinky způsobit, vytvořte jim omezený prostor. Pořiďte si sud nebo větší kontejner, který se stane atraktivní ozdobou vaší zahrady a zároveň zabrání poškození země a ostatních rostlinek od bylin.

3. Staré a poškozené koše

Další skvělou nádobou na pěstování bylinek, je starý proutěný koš. Nejenže se jedná o skvělý prostředek, který poskytne zázemí pro růst bylin, ale je také krásnou ozdobou. Naplňte koš zeminou a zasaďte bylinky, které jsou již odrostlé, a umístěte celý koš do zahrady. Ujistěte se však, že jsou bylinky dostatečně silné, aby zvládly přesazení do koše.

4. Pěstujte, kde se dá

Bylinky jsou skvělé pro svůj potenciál. Nejsou příliš náročné na údržbu a vejdou se téměř kamkoliv. Pokud máte nevyplněné díry na zahradě nebo plánujete novou zahradu, určitě je přiberte do svých plánů. Udělejte z bylinek nedílnou součástí vašeho zahrádkaření a oni se vám rády odvděčí voňavými a čerstvými květy, listy a plody. Bylinky tedy můžete pěstovat kdekoliv, kde není zmrzlá půda a úplná tma. Nic víc nepotřebují.