Tyto mini dortíčky jsou skvělým dezertem ke kávě nebo jako vynikající snídaně. Jejich příprava je velmi jednoduchá a chuť jedinečná. Tak je vyzkoušejte a ohromte návštěvu vynikajícími dortíčky.
Počet porcí: 15 porcí
Doba přípravy: 25 minut
Doba pečení: 25 minut
Co potřebujete na pomerančové dortíčky
- 2 šálky hladké mouky
- 1 ½ lžičky mleté skořice
- ½ lžičky jedlé sody
- ½ lžičky prášku do pečiva
- 1/3 šálku másla
- ¼ lžičky soli
- ½ šálku hnědého cukru
- ½ šálku krystalového cukru
- 1 šálek sýru ricotta
- 1 vejce
- 1 lžičku jemně drcené pomerančové kůry
- 1 polévkovou lžíci pomerančového džusu
- ½ lžičky vanilky
- 1 ½ šálku čerstvých brusinek nahrubo nasekaných
- 2 polévkové lžíce jemně nasekaného zázvoru
Na pomerančovou polevu potřebuje
- 1 šálek moučkového cukru
- 1 polévkovou lžíci pomerančového džusu
- ½ lžičky vanilky
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- ½ lžičky drcené pomerančové kůry
- ½ šálku drcených vlašských ořechů
Postup přípravy dortíčků
Předehřejte troubu na 200°C a připravte si formičku na dortíčky. V misce smíchejte mouku, skořici, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl. Ve velké míse rozmačkejte máslo a cukru. Rozšlehejte, až získáte načechranou směs. Přidejte ricottu, vejce, pomerančovou kůru, šťávu a vanilku. Přidejte mouku a míchejte, až získáte konzistentní směs. Přiložte brusinky a zázvor.
Vyplňte formičky na dortíčky a pečte zhruba 20 až 25 minut. Po upečení nechte chvíli odpočinout. Připravte si pomerančovou polevu. Stačí jen smíchat všechny uvedené konzistence do co nejhladší směsi. Polijte polevou dortíčky a vložte opět do trouby na 20 minut. Hotové dortíčky vyjměte z formičky a nechte vychladnout. Přejeme dobrou chuť.