Moderní rodinné domy se v dnešní době neobejdou bez spousty užitečných doplňků a pomocníků. Mezi ty nejoblíbenější patří bezesporu i různé typy pergol na terasu či zahradu.

Pergola na terasu majitelům nemovitostí pomáhá využít i venkovní prostor naplno. I poměrně malý a členitý prostor lze účinně zastínit a zastřešit s využitím dřevěné nebo stále oblíbenější hliníkové pergoly.

Pergola se hodí na každou terasu, zahradu či dvorek

Pergola na terasu maximalizuje možnosti využití venkovních prostor nemovitosti a přímo vybízí k pořádání různých akcí za slunce i za deště. Pergoly je možné umístit i jako volně stojící na vyhlédnuté místo, případně se přiklonit k instalaci přímo vedle budovy, kdy může v jarních, letních a někdy i podzimních dnech sloužit například jako venkovní část kuchyně.

Aby byla zajištěna co největší odolnost těchto staveb, bývají pro jejich výrobu stále častěji používány odolnější materiály než dřevo. Může to být například hliník, který působením vnějších vlivů nepřichází o svůj původní vzhled a v zimních měsících hliníková konstrukce vydrží i větší množství sněhové pokrývky a je i naprosto nenáročný na údržbu.

Současné pergoly disponují technologickými vychytávkami

Aby bylo pohodlí co největší, přišli výrobci pergol s několika vylepšeními, díky kterým jsou tyto konstrukce odolnější vůči povětrnostním vlivům a uživatelům přináší vyšší komfort při pobytu pod jejich střechami.

Oblíbené jsou mezi zákazníky takové pergoly na terasu, které disponují pohyblivými lamelami, jež je možné dálkově ovládat, jak právě potřebujete. Například při dešti jednoduše tyto lamely nastavíte do polohy zamezující vodě, a naopak při slunečném počasí lamely opět otevřete a nasměrujete tak, aby mohl horký vzduch proudit pryč od obytné části a zároveň jste dovnitř pustili nějaké ty sluneční paprsky.

Dalšími technologickými vychytávkami na pergolách jsou moderní LED osvětlení a případně i topná tělesa, které vám umožní užívat pergolu i při chladnějším počasí.