Nejen jako skladové nebo výrobní prostory mohou být tyto haly využity. Jejich variabilita je veliká a my tak máme možnost využít jejich velkých výhod. Tyto ocelové konstrukce jsou spolehlivým řešením pro všechny, co chtějí mít vše pod střechou a to i za slušné peníze.

Montované haly mají přijatelnou cenu

Chcete-li si pořídit výrobnu nebo skladiště, nemusíte investovat miliony korun do zděné stavby. Montované haly splní stejnou funkci a za mnohem přijatelnější ceny. Pořizovací cena takových hal je velmi příznivá, což jistě každý ocení. Záleží samozřejmě na možnostech zákazníka, na jeho potřebách a na velikosti takovéto haly.

Ocelová konstrukce

Pokud má montovaná hala kvalitní kostru, může skvěle odolávat nejrůznějším povětrnostním vlivům. Větší stavby mají výhradně ocelovou konstrukci. Montované haly menších rozměrů se pak vyrábí i z hliníku. Velmi důležité však je, aby byla ocelová hala skutečně dobře ukotvená. Pro tyto účely se betonuje betonové podloží, do kterého je hala ukotvená. Velmi důležitý fakt je, že životnost těchto hal je zhruba až 20 let na opláštění a na kostru dokonce 40. Montované haly se mohou opláštit nejen plachtou, která je z vysoce pevnostního materiálu, ale také z trapézového plechu. Plachty jsou kvalitní, nepropouští světlo, déšť a jsou přizpůsobeny tak, aby se neprotrhly pod tíhou sněhu.

Využití i v zimě

Moderní montované haly lze využívat i v zimním období za podmínky, že je opatřena kvalitní tepelnou izolací. Dobře zateplená montovaná hala umí ušetřit i náklady na vytápění. Izolace se využívá pouze pro plechové montované haly. U plachtových hal nemá žádný smysl. Využití plechových hal v zimě požaduje stále více zákazníků, proto se jejich zateplení dnes stává běžným standardem.

Pořídit si můžete montované haly jako komfortní kanceláře, ve kterých je příjemně teplo. Často se používají také jako skladiště či provozní zázemí pavilonů, atd. Haly pro využití jako kanceláře se vyrábí přímo na zakázku a jejich výroba trvá několik týdnů. Pro tento typ hal se používá odlišná technologie.

Nejedná se pak o žádné nevzhledné haly z plechu, ale elegantní stavby, které poskytují veškerý komfort jako v běžných administrativních budovách. Dnes je populární rychlost a mobilita a tyto haly jsou toho důkazem. Sestavíte je rychle a prakticky na jakémkoliv rovném povrchu. V okamžiku, kdy chcete halu přemístit, demontuje se, naloží na náklaďáky a převeze jinam.

K čemu slouží montovaná hala

Montované haly jsou velice oblíbeným a hlavně rychlým řešením v případě, že potřebujeme nutně vyřešit problém s uskladněním materiálu nebo s rozšířením výroby. Náš podnikatelský záměr tak může i nadále růst a náš obchod nebo výroba nebude nijak ovlivněna. Tyto ocelové konstrukce jsou vhodné také jako ustájení pro hospodářská zvířata a jejich krmiva. A protože jsou v různých velikostech a v různém provedení, není třeba se obávat, že by se nám sem nevešlo celé stádo krav. K tomu se váže i skutečnost, že tyto montované haly můžeme využít jako garáže pro těžkou zemědělskou techniku. Ovšem je i jiné využití než jen v zemědělství. Tady se můžeme spolehnout na to, že pokud potřebujeme zakrytovat třeba venkovní bazén nebo jízdárny či jiné sportoviště, není v tom žádný problém.

Jak vyřešit okna nebo vchod

I na tuto otázku je poměrně jednoduchá odpověď. Samozřejmě, že i takové montované haly musejí mít vyřešeny okna a dveře. Okna nebo spíše skla jsou zde nahrazena slídou, která mže být v různých velikostech, aby splňovala svůj účel. Dveře z mohou mít různou podobu. Ve většině případů se do takových hal montují vrata, která mohou být dvoukřídlá, posunovací, ale i rolovací, záleží na našich možnostech. neměli bychom zapomínat na to, že budeme zřejmě do haly jezdit vysokozdvižným vozíkem, takže by vrata měla být co největší. Odborné firmy jsou samozřejmě schopny zajistit i elektroinstalaci, rozvod vody, tepla a podobně.