Zkuste naše tipy na přírodní prostředky, které vás zbaví zápachu a skvěle provoní váš domov. Příprava je velmi jednoduchá a všechny potřebné ingredience snadno k dostání.

Citrón a rozmarýn

O svěží domov bez zápachu se postará citrón s rozmarýnem. Tato vůně je vyrobena pomocí vody, citronu, rozmarýnu a vanilkového extraktu. Vše smíchejte dohromady a nechte účinkovat. Není nutné kupovat speciální nádoby. Bohatě vám postačí zavařovací sklenice nebo hrníček.

Šeřík

Kdo nemá rád vůni šeříku v rozkvětu? Provoňte domov šeříkem pomocí rozprašovače. Vůni jara získáte, pokud smícháte vodu, vodku a šeříkový olej.

Rozmarýn a levandule

V případě, že chcete osvěžit koberce, rozhodně vyzkoušejte rozmarýn a levanduli. Smíchejte jedlou sodu, sušený rozmarýn, a levandulový olej. Naneste potřebné množství na koberec a nechte působit 20 minut. Poté vše vysajte. Uvidíte, jak bude koberec příjemně vonět.

Vonné zavařovačky

Jednou z možností, jak provonět domov, je pomocí zavařovací sklenice. Jednoduše naplňte sklenici oblíbenou vůní. Můžete použít něco z výše uvedených receptů. Jakmile máte sklenici plnou, vložte ji do hrnce a zahřejte sklenici. Teplo zajistí, aby se vůně šířila celým domovem.

Znovupoužitelné náplně

Neutrácejte zbytečné peníze, za osvěžovače na toaletu. Použijte již prázdný osvěžovač, který naplníte svojí oblíbenou vůni. Navíc ušetříte značné peníze. Jediné co potřebujete, je osvěžovač vzduchu, vodu a oblíbený éterický olej.

Skořice a pomeranč

Pokud nemáte rádi svíčky, máme pro vás skvělý tip. Výborný osvěžovač vzduchu skořice-pomeranč se obejde bez ohně a kouře. Stačí mít polymery, které absorbují vodu, skořicový olej, pomerančový olej a vodu. Uvidíte, že tento nekouřový osvěžovač vzduchu provoní váš domov stejně dobře, jako vonné svíčky.

Vonný hrnec

Domov můžete skvěle provonět z kuchyně. Vezměte brusinky, pomeranč, skořici, vanilku, muškátový oříšek a rozmarýn. Vše vložte do hrnce a zalijte potřebným množstvím vody. Pomalu celou směs zahřejte, ať se uvolní potřebné vůně. Během pár minut máte krásně provoněný domov.

Domácí difuzor

Domácí difuzor je velmi jednoduché vyrobit. Stačí vám skleněná nádoby s malým otvorem, ratanové rákosí, alkohol, mandlový olej a oblíbený esenciální olej. Velmi vhodným olejem je levandulový, který má svěží a velmi uklidňující vůni. Zejména pro ložnici je vhodný. Citronový olej zase oceníte v kuchyni.