Hovězí maso a zeleninové sušenky jsou skvělou večeří. Tento recept obsahuje několik zdravých ingrediencí, které oceníte po celý rok. Pojďme se blíže podívat, jak se tento skvělý recept připravuje.
Počet porcí: 5 porcí
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Doba pečení: 12 minut
Co budete potřebovat na přípravu
- 12 kusů růžičkové kapusty
- 2 šálky nakrájené mrkve
- 2 lžičky olivového oleje
- 1 čajovou lžičku sušeného tymiánu
- ¼ lžičky mletého černého pepře
- 0,5 kg libového mletého hovězího amsa
- 1 nakrájená cibule
- 5 lžiček másla
- 3 lžíce hladké mouky
- ¼ lžičky soli
- 1 šálek mléka bez tuku
- ¾ šálku vody
- 4 čerstvé nakrájené houby
Jak postupovat při přípravě pokrmu
Předehřejte troubu na 200°C a připravte si zapékací misku. Do připravené misky vložte růžičkovou kapustu a mrkev. V menší misce promíchejte olej, tymián a pepř. Směs smíchejte se zbytkem zeleniny a vložte v rovnoměrné vrstvě do misky. Vložte do trouby a pečte 20 až 25 minut, než zelenina změkne.
Mezitím ve velké pánvi připravte hovězí maso a cibuli. Vše připravte na středně velké teplotě. Maso během smažení rozdrobte. K masu přidejte máslo a nechte roztát. V další misce smíchejte mouku a sůl. Polovinu směsi smíchejte s masem a rozpuštěným máslem. Zbývající mouku smíchejte mléka a postupně přidávejte k masu. Míchejte do té doby, než vše zhoustne a propojí se. Poté přidejte restovanou zeleninu a houby. Promíchejte a prohřejte.
Připravenou směs přidejte do zapékací misky a nechte péct odkryté zhruba dalších 15 minut. Máte hotovo. Podávejte teplé. Přejeme dobrou chuť.