Hovězí maso a zeleninové sušenky jsou skvělou večeří. Tento recept obsahuje několik zdravých ingrediencí, které oceníte po celý rok. Pojďme se blíže podívat, jak se tento skvělý recept připravuje.

Počet porcí: 5 porcí

Doba přípravy: 25 minut

Doba vaření: 20 minut

Doba pečení: 12 minut

Co budete potřebovat na přípravu

  • 12 kusů růžičkové kapusty
  • 2 šálky nakrájené mrkve
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 čajovou lžičku sušeného tymiánu
  • ¼ lžičky mletého černého pepře
  • 0,5 kg libového mletého hovězího amsa
  • 1 nakrájená cibule
  • 5 lžiček másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • ¼ lžičky soli
  • 1 šálek mléka bez tuku
  • ¾ šálku vody
  • 4 čerstvé nakrájené houby

Jak postupovat při přípravě pokrmu

Předehřejte troubu na 200°C a připravte si zapékací misku. Do připravené misky vložte růžičkovou kapustu a mrkev. V menší misce promíchejte olej, tymián a pepř. Směs smíchejte se zbytkem zeleniny a vložte v rovnoměrné vrstvě do misky. Vložte do trouby a pečte 20 až 25 minut, než zelenina změkne.

Mezitím ve velké pánvi připravte hovězí maso a cibuli. Vše připravte na středně velké teplotě. Maso během smažení rozdrobte. K masu přidejte máslo a nechte roztát. V další misce smíchejte mouku a sůl. Polovinu směsi smíchejte s masem a rozpuštěným máslem. Zbývající mouku smíchejte mléka a postupně přidávejte k masu. Míchejte do té doby, než vše zhoustne a propojí se. Poté přidejte restovanou zeleninu a houby. Promíchejte a prohřejte.

Připravenou směs přidejte do zapékací misky a nechte péct odkryté zhruba dalších 15 minut. Máte hotovo. Podávejte teplé. Přejeme dobrou chuť.