Skvělé dušené hovězí s česnekem si zamilujete. Tento recept je velmi jednoduchý na přípravu, ale to nic nesnižuje z jeho kvalit. Dopřejte si skvělý oběd nebo večeři.
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 25 minut
Co potřebujete na dušené hovězí
- 1 sáček mražené zeleninové směsi
- ½ šálku vody
- 1 plechovku vařeného hovězího masa v omáčce
- 2 lžíce Worcester omáčky
- 6 stroužků česneku
- 2 lžíce vody
- 0,5 kg brambor
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
- čerstvé listy oregana
Jak připravit dušené hovězí
Ve velkém hrnci připravte zeleninu a ½ šálku vody. Přiveďte k varu na mírném ohni. Mezitím ohřejte hovězí. Přidejte hovězí a worcester omáčku k zelenině a snižte teplotu co nejníže. Vařte zakryté a zhruba 5 minut, než zelenina změkne. Uvařte brambory a udělejte z nich kaši. Dále nakrájejte česnek na malé kousky a osmažte ho na pánvičce. Smíchejte kaši, olivový olej a osmažený česnek dohromady. Připravte si talíře a rozdělte kaši a dušené hovězí do jednotlivých porcí a nechte si chutnat.