Některé oblečení, jako jsou například moto kombinézy, jsou vhodné pouze při jízdě na motorce. Sehnat si ale můžete i oblečení v motorkářském stylu – příkladem jsou kožené bundy, které nemusíte nosit pouze, když jste venku na motorce.. Oblečení na motorku může být funkční, to znamená, že jsou vyrobeny ze speciálních materiálů. Mohou být nepromokavé, nebude přes ně foukat nebo bude těžké je nějakým způsobem odřít. Jiné oblečení bude pouze v drsném stylu, bez speciálních funkcí.

Motorkářská mikina

Právě motorkářská mikina je tím kusem oblečení, které upotřebíte, když jste na motorce nebo i bez ní. Nebude totiž vypadat hloupě, že si ji oblečete, když jdete s kamarády na pivo. Vyjít si například v motorkářské kombinéze bez motorky už by se ale mnohým mohlo jevit jako velmi zvláštní. Stejně jako ostatní mikiny, můžete si pořídit tu se zipem nebo přes hlavu. Dostupné jsou v celé spoustě barev, je na vás, kterou zvolíte.

Moto kombinézy

Pokud to s ježděním na motorce myslíte opravdu vážně, měli byste si pořídit také motorkářskou kombinézu. Jistě, má své nevýhody, protože se jedná o jeden kus oblečení, který budete svlékat obvykle najednou (nemůžete si ponechat například bundu). Navíc nemusí být univerzálním oblečením, které můžete nosit kamkoliv. Při jízdě na motorce vám ale poskytuje dostatečné pohodlí i ochranu. Vyplatí se do ní investovat.

Moto bunda a kalhoty

Existují také speciální motorkářské bundy a kalhoty, které fungují podobným způsobem, jako moto kombinézy. Poskytují ochranu a snaží se i o maximální pohodlí. Pravdou ale je, že při jízdě jsou prostě kombinézy mnohem pohodlnější. Alternativou může být bunda, která se dá zipem připevnit k moto kalhotám. Když zrovna nejedete, můžete bundu jednoduše sundat a nebude vám horko. Spousta motorkářů tuto možnost oceňuje více, je ale na vás, jaké jsou vaše preference.