Rekonstrukce bytu, včetně rekonstrukce koupelny proběhla a nyní se chystáte ven? I exteriér zaslouží vaši pozornost a péči, konkrétně si ji zaslouží zahrada, která by měla také odpovídat tomu, co je zrovna moderní a šik. Jelikož nyní usnula zimním spánkem, nespěchejte na ni a dejte jí trochu času. Zatím si projděte trendy pro příští rok a připravte se na pořádnou proměnu vaší oázy klidu.

Trochu zeleně na tu zahradu

I když to může znít velmi absurdně, ale je to skutečně tak – zahrada by měla být co nejvíce zelená. A trávník už opravdu nemá být tím zeleným prvkem. Místo tradičních nerezových plotů volte něco trochu specifičtějšího, více zeleného – živý plot. Docílíte tím navíc příjemného pocitu, zahrada nebude působit tak stísněně, jako tomu v případě instalace tradičního plotu je.

Prostor také věnujte rostlinám. Nasaďte k plotu břečťan, který se začne rozlézat, případně může zdobit také vaši pergolu nebo zahradní altán. Popínavé růže jsou zase tím, co může zdobit záhony obklopující dům.

V obklopení přírodního ruchu

Už jste někdy slyšeli o tom, že se i na své zahradě můžete obklopit ruchem? Nemusíte se však obávat, že se bude jednat o totožný ruch, s jakým se běžně setkáváte ve městech. Tento ruch je příjemný a jeho vybudování vám bude kouzlit úsměv na tváři, tím si můžete být jistí. Na mysli totiž máme ruch přírodní čili vodní prvky, které vás budou uklidňovat.

Nemusíte nutně stavět jenom jezírka, voda může mít mnoho podob. Nakonec i těch relaxačních, kdy postavíte na zahradě bazén, instalujete vířivku nebo postavíte koupací sud pro pravé letní osvěžení.

Linie organických tvarů

Mezi zahradní trendy příštího roku patří také oblost a další organické tvary. Inspirujte se liniemi mušlí, ulit a také kmenů. Vycházejte z přírody, inspirujte se jí při výběru dekorací do vaší domácnosti. Nebojte se hladkosti, ale ani okrouhlosti. Snažte se vykouzlit působivý, možná až meditativní dojem.

V případě, že takové dekorace nenacházíte, můžete vykouzlit něco sami. Už jste někdy vyráběli věci z keramické hlíny?