Uklízení pro většinu lidí nepatří k oblíbeným činnostem. Během pracovního týdne se člověk nezastaví, obzvláště má-li malé děti. Když je pak celá rodina spolu, je vysávání nebo vytírání tou nejnepříjemnější povinností, která se téměř rovná trestu. Víkend se tak v českých domácnostech stává dobou, kdy se dohánějí resty z pracovního týdne. Roztáčí se kolotoč uklízení, praní, žehlení a dalších povinností. S tím je ale načase skoncovat. Zkuste si vše představit jinak. Úklid totiž neznamená jen fyzicky namáhavou činnost, ale také ztracený čas, který se dá využít mnohem příjemněji.

Nastala éra robotických pomocníků

Ne nadarmo jsou fenoménem elektronické robotické přístroje, které usnadňují povinnosti v domácnosti, ale také šetří drahocenný čas. V pandemické době mnoho lidí přešlo na takzvaný režim home office. Kancelářští zaměstnanci sice nemusí ztrácet čas cestou do práce, ale na druhou stranu vzniká v domácnosti daleko více nepořádku než během dní strávených mimo domov. Frekvence úklidu interiéru se tak logicky zvýšila. Ale i lidé docházející do zaměstnání určitě nechtějí po večerech vytírat. Proto se největší popularitě těší zejména robotické vysavače. Aktuálně patří ke špičce přístroj Mamibot Exvac880 Wisor, s jehož pomocí de facto přestanete řešit špinavou podlahu, ať už jde o jakýkoliv povrch.

Uklidí kdykoliv a samostatně

Vysavač disponuje pokročilým navigačním systémem a v kombinaci s přesnými laserovými senzory dokáže pracovat ve zcela automatickém režimu až 110 minut. Za tu dobu zvládne vyčistit plochu o velikosti až 200 metrů čtverečních. A pokud by se během úklidu vybil, sám si dojede do nabíjecího doku a poté pokračuje tam, kde skončil. Vy nemusíte řešit vůbec nic, pouze jednou za čas vyčistit objemnou nádobku na nečistoty. I v případě mopování vás nečekají téměř žádné starosti. Nádobka o objemu 370 ml vydrží dlouho díky pokročilému systému dávkování vody. O velikost čistící plochy se stará kvalitní 30 cm široký mop.

Tím ale zdaleka nekončíme. Mamibot EXVAC880 Wisor bude uklízet jen tam, kde si budete přát. Lze nastavit zakázané oblasti, můžete vybírat jen určité místnosti pro úklid a díky hybridnímu režimu si zvolíte, kde se bude vytírat a kde mopovat. To vše se dá časově nastavit, stejně jako je možné upravení sacího výkonu, který je až 2 880 PA.

Maximální kvalita úklidu je zajištěna dvěma dlouhými bočními kartáči, které sbírají prach z obou stran a soustředí jej do nasávacího otvoru. Nečistoty se dostávají do nádobky, přičemž díky těsnícímu systému téměř žádný vzduch neuniká zpět do interiéru. Prach je zachytáván třístupňovou filtrací, která kombinuje primární, pěnový a HEPA filtr. Vysavač se nezalekne ani dvoucentimetrových překážek a obavy, že by snad spadl ze schodů, mít nemusíte. Přesné senzory řízené čtyřjádrovým procesorem o nebezpečí pádu moc dobře vědí. Díky nízkému profilu vysavače, který činí necelých 10 cm, zvládne robot uklidit pod postelí a dalším nábytkem bez sebemenších potíží, a hlavně bez hluku. Třešničkou na dortu je pak možnost dálkového ovládání z mobilního telefonu prakticky odkudkoliv, kde je připojení k internetu.

Robotický hybridní vysavač umí opravdu hodně, a přitom v české prodejní síti stojí jen sympatických 8 990 korun.

Další informace: https://www.mamibot.cz/cs/exvac880-wisor/