Pro mnohé je pojem zelená střecha neznámý. Když popustíte uzdu své fantazii, tak vás napadnou věci jako střecha, kde roste tráva či mech nebo někdo může poznamenat střecha, která je natřená na zeleno. Ve skutečnosti se pod tímto pojmem skrývá jiná střecha. Taková, která možná na první pohled působí přinejmenším zvláštně, avšak má hodně co nabídnout a její výhody, vám mohou hodně pomoci či usnadnit život. Co všechno v sobě skrývá pojem zelená střecha a proč by bylo dobré o ní, pokud chcete a máte prostředky, uvažovat?

Když je střecha zelená

Zelená střecha je střecha, která bývá buďto zcela nebo jen částečně pokrytá vegetací a půdou. Někdy se může přidávat také pěstební substrát. Umí pomoci udržovat v chladném prostředí teplo, proto bývá často dominantou severských zemí, kde bývá zima. Co se životního prostředí týče, je dokázáno, jen pět procent zatravnění střech může mít ve městě velký přínos pro životní prostředí a to je jistě dobrá věc! Chcete také podpořit a pomoci životnímu prostředí? Tyto střechy se vám zalíbily a chcete ve svém domě, kde je spíše chladněji, udržet teplo? Pak zjistěte něco více o těchto střechách.

Výhody zelených střech?

Mezi jednu z těch zásadních patří ochrana hydroizolace před UV zářením a také před extrémními podmínkami jako je mráz, vítr, kroupy. Odlehčuje kanalizačními systému, kdy zadržuje vodu. Díky zelené střeše se snižuje hlučnost a zlepšuje se kvalita vzduchu. V domě se dále ustálí teplota, nebudou velké výkyvy, což je pro vás jistě dobré. Kromě jiného zelené střechy svépomocí vypadají dobře a celý váš dům oživí. Určitě vás bude zajímat cena. Tu můžete zjistit na zelená střecha cena, kde uvidíte, kolik co stojí. Firma Ekrost přináší produkty, které jsou potřebné pro výstavbu zelených střech u nás.