Mnoho z nás má množství plánů, nápadů a myšlenek, které by si rád splnil. I přestože na ně často myslíte, stává se, že si žádný z nich nesplníte. Zkuste se nakopnout, dodat si odvahu a zapracovat na sobě. Existuje mnoho způsobů, které vám pomohou v motivaci. Patří mezi ně praktické pomůcky i pouhé rady, které vám pomohou v rozhodování o reálnosti vašich cílů.

Motivační pomůcky

V motivaci vám pomohou pomoci různé triky. Chcete zhubnout, začít cestovat, naučit se vařit nebo jen častěji uklízet pokoj? Motivujte se fotkou v mobilu, plochou na vašem počítači, obrázkem na lednici, napsanou větou na dveřích. Naučte se si připomínat, jaký je váš cíl a že je možné ho naplnit. Nebojte se neúspěchu a zkuste se naučit cílevědomosti a určité disciplíny.

Motivační plakát

Skvěle v motivaci funguje ručně napsaný plakát. Vezměte si velkou bílou čtvrtku a na ni barvou, pastelkami, fixami, prsty, napište, vše, co byste si chtěli splnit nebo jen motivační větu, která vás nakopne. Nevzdávej to.; Drž se!; Buď svůj.; Nezapomeň na zdravou stravu!, apod. Takovýto plakát může sloužit nejen jako skvělá motivace, ale také dekorace u vás v bytě. 

Stanovte si reálné cíle

I když se budete dennodenně motivovat, ale vaše cíle budou naprosto nereálné, motivace ztrácí smysl. Stanovte si jen ty cíle, které jsou pro vás alespoň rámcově dosažitelné. Přemýšlejte nad svými možnosti fyzickými, časovými i finančními a stanovujte si cíle postupně. Můžete je stále stupňovat a stále myslete na to, že tvoří určitou hierarchii. Nejdříve si musím najít práci, pak ušetřit peníze a až potom si můžu koupit nové auto. Proházet tento průběh bohužel nelze.

A závěrem? Nezapomínejte na motivaci, nechte své blízké, aby vás podpořili a motivovali, aby vás nakopli k novým snům. Když si budete stanovovat reálné cíle, brzy se vám splní a vy budete moci vyměnit váš motivační nápis za nový.