Pečená hruška je skvělým dezertem po obědě nebo při oslavách. Sladká chuť s jemnou vůní vás dostane.
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 20 minut
Celkový čas: 45 minut
Co potřebujete na pečenou hrušku
- 4 hrušky nakrájené podélně
- 2 lžíce olivového oleje
- 8 krajíců chleba
- ½ šálku červené papriky v želé
- několik plátků šunky
- 4 plátky sýru čedar
Jak na to
Předehřejte troubu na 220°C. Ve velkém pekáči promíchejte plátky hrušky se 2 lžícemi olivového oleje. Pečte zhruba 20 až 25 minut.
Na větší pánvičku vložte krajíce chleba a na ně položte šunku, želé, pečené hrušky a sýr. Přiložte další krajíce chleba a zakapejte olivovým olejem. Pečte z každé strany 2 až 3 minuty, než se sýr roztaví. Přejeme dobrou chuť.