Udržujte své podlahy čisté a krásně lesklé pomocí těchto jednoduchých technik na odstranění skvrn. Tipy a triky z dob našich babiček.

Na různá znečištění, různé prostředky

Dlaždice vypadají odolně, ale nic neriskujte. Nejdřív si jednotlivé prostředky na odstranění skvrn vyzkoušejte na nenápadném místě. Ujistíte se, že nedojde k většímu poškození podlahy, než je nezbytně nutné. Jak tedy odstranit jednotlivé skvrny.

Krev: odstraníte pomocí peroxidu vodíku nebo zředěného bělidla.

Káva, čaj nebo džus: omyjte skvrnu čisticím prostředkem a teplou vodou. Nakonec vše omyjte peroxidem vodíku nebo zředěným bělidlem.

Guma nebo vosk: Vložte kostku ledu do sáčku a položte jej na zašpiněné místo. Jakmile guma či vosk ztuhnou, odstraňte co nejvíce nečistot. Zbytku se zbavíte pomocí nehořlavého ředidla.

Mastnota a skvrny od tuku: Skvrny od tuku či mastnoty umyjte za pomoci sodovky či neabrazivního čisticího prostředku na podlahy.

Inkoust nebo barvivo: Namočte čistý hadřík do zředěného bělidla a položte ho na skvrnu. Nechte působit do té doby, než skvrna zmizí. Místo poté opláchněte.

Jód: Skvrnu od jódu dobře odstraníte za pomoci zředěného amoniaku. Vyčištěné místo opláchněte.

Lak na nehty: Lak na nehty odstraní odlakovač. Pokud však zbudou nečistoty, použijte peroxid vodíku nebo zředěné bělidlo.