Pečovat o svoji dlažbu je základem čistého domu. Pravidelným čistěním udržíte vaši dlažbu krásnou a i po letech bude vypadat jako nová. Pojďme si říct pár užitečných tipů, které vám pomohou udržet čistou dlažbu.

Základy čištění podlah

Zamést nebo vysát podlahu je samozřejmost. Větším problémem je písek nebo štěrk, který může poškrábat podlahu. Vyčistěte dlaždice jemným čisticím prostředkem a vodou za použití hadříku, než mopu s houbičkou. Právě houba často způsobuje poškrábání podlahy, jelikož zachytí písek a štěrk. Při vytírání se ujistěte, že máte čistou vodu a nevytíráte špinavou.

Zbavte se zbytků

Pokud jsou vaše dlaždice zakalené, mají na sobě zbytek mýdlové vody. Odstraňte tyto zbytky pomocí vody nebo neabrazivního čisticího prostředku. Můžete také zkusit slabou kyselinu, jako je čerstvá citronová šťáva. Slabou kyselinu používejte na obklady a dlažbu, ale nikdy ne na mramor. Po vyčištění důkladně opláchněte podlahu čistou vodou a vyleštěte do sucha.

Jak zachovat krásnou spárovací hmotu

Skutečné tajemství dobře vypadající podlahy je čistá spára. Spárovací hmota je porézní a absorbuje mastnotu a jiné skvrny. Vynechejte průmyslové čisticí prostředky a radši sáhněte po pastě z jedlé sody a vody. Vetřete pastu na skvrnu a nechte působit přes noc. Druhý den ráno očistěte skvrnu kartáčem, který vás zbaví všech nečistot. Opakujte podle potřeby.