Máme pro vás přichystaný delikátní sendvič s lososem a netradiční ingrediencí. Vychutnejte si tento jedinečný kulinářský zážitek.
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 až 7 minut
Co potřebujete na lososový sendvič
- 0,5 kg čerstvého nebo mraženého lososa bez kůže
- ¼ šálku zakysané smetany
- 1 polévkovou lžíci čerstvé petrželky
- 2 čajové lžičky jablečného octa
- 1 lžičku křenu
- 1 kávu Rub
- 2 lžičky olivového oleje
- 4 celozrnné hamburgerové housky
- 2 šálky zeleného salátu
- 8 tenkých plátků červené cibule
Co potřebujete na kávu Rub
- 1 lžička instantní kávy v prášku
- 1 lžičky chilli koření
- ½ lžičky hnědého cukru
- ¼ lžičky suché hořčice
- ¼ lžičky mletého kmínu
- 1/8 lžičky kajenského pepře
Příprava sendviče
Opláchněte lososa a usušte ho papírovou utěrkou. Rozkrájejte lososa na čtyři rovné díly a dejte ho odležet. V malé misce smíchejte kysanou smetanu, petržel, ocet a křen. Připravte si kávu Rub, kterou potřete lososa. Stačí smíchat všechny uvedené ingredience, které potřebujete na její přípravu.
Na středně velké pánvi zahřejeme olej na středním plameni. Opečeme lososa z každé strany zhruba 5 až 7 minut. Hotového lososa vložíme do bulky a přidáme salát, cibulové proužky a dresink. Přiložíme druhou polovinu housky a můžeme podávat.