Zlaté brambory v kombinaci s lahodným sýrem vám vykouzlí úsměv na tváři. Dopřejte si tento pokrm samostatně nebo jako přílohu. Je skvělý.
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení: 20 minut
Co potřebujete na bramborovou kaši se sýrem
- 2 kg oloupaných a nakrájených brambor
- ½ lžičky soli
- 1/8 lžičky čerstvého mletého pepře
- ½ šálku smetany ke šlehání
- 1/3 šálku nastrouhaného čedaru
Jak na to
Předehřejte troubu na 180°C. Ve velkém kastrolu uvařte brambory do měkka. Nechte je okapat a pomocí mixéru z nich udělejte kaši. Brambory dochuťte solí a pepřem. Můžete přidat mléko.
Připravte si formičky, do kterých rozdělíte kaši. Do každé formy přidejte lžíci bramborové kaše. Ve větší míse smíchejte smetanu ke šlehání a nastrouhaný čedar. Směs smetany a sýru přidejte k bramborám a doplňte zbytek kaše. Vložte mističky na plech a nechte v troubě péct odkryté zhruba 20 minut, než brambory zezlátnou. Po upečení můžete posypat sýrem a černým pepřem.