Koupili jste si koženou brašnu a nejste si jistí, jak o ni pečovat, aby vydržela dlouho krásná a funkční? Možná koupi teprve zvažujete a nejste si jistí, jestli péče o kožené doplňky nebude moc náročná. Pravá kůže je nadčasovou a elegantní záležitostí, která podtrhne váš osobitý styl. Správná péče je zásadní. Nemějte ale obavu, není složitá! 

Pravá kůže ve své kráse! 

Pravá kůže stárne do krásy. Je jedno, jestli je to kožená peněženka, brašna nebo kožený pásek. Má přirozenou nadčasovou kresbu vhodnou ke každému stylu, příjemnou vůni, eleganci a vydrží vám řadu let. Pokud zvolíte vhodnou péči, bude klidně i několik desetiletí. 

Impregnace, krém a čištění

Narozdíl od kožených bot, není nutné kůži impregnovat. Na zvážení je to u brašny, která se s vlhkostí venku setkat může. Chcete, aby vaše taška byla stále lesklá, pružná a zářivá? Jednou za čas použijte krém na kůži či včelí vosk, kterým povrch vyživíte. Pravidelné krémování také pomůže barevnému sjednocení kůže a zahlazení, třeba když nosíte peněženku v tašce společně se svazkem klíčů. 

Jak na správné čištění?

Pro běžné čištění vám stačí bavlněný navlhčený hadřík. Na kůži nepoužívejte kartáče či agresivní chemické přípravky. Při větším znečištění můžete použít jemný prostředek pro čištění kožených výrobků. Opět je důležité použít hadřík, na který nanesete čistící přípravek a jemným krouživým pohybem očistíte. Nikdy neaplikujeme čistící přípravky rovnou na kůži, mohli bychom tím vyrobit nepěkné skvrny. 

Na co dát pozor?

Chcete, aby s vámi kožený společník vydržel roky v kráse a kvalitě? Dejte pozor na zmoknutí či vysokou vlhkost. Toto může být problém pro kožené tašky, proto bychom u nich měli zvážit impregnaci. Kůži může zkrátit životní cyklus pot, přímé sluneční paprsky či přemíra prachu. Vaší kožené brašně určitě neudělá dobře ponechání na sedačce rozpáleného auta – raději ji vezměte s sebou.