Běžné průmyslově vyráběné šampony mohou obsahovat zdraví škodlivé chemické látky, navíc jsou velmi nešetrné životnímu prostředí. Zkuste místo nákupu šamponu přípravu domácího šamponu na vlasy s rozmarýnem, který neobsahuje žádné chemikálie, navíc příznivě působí na zdraví vašich vlasů a také jejich krásný vzhled. S tímto šamponem budou vaše vlasy bez lupů a dokonale provoněné.

Diy šampon na vlasy

  • 200 ml aloe vera gelu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 10 lžic jedlé sody
  • 20 kapek rozmarýnového esenciálního oleje
  • 10 kapek mátového esenciálního oleje
  • sklenice

Připravte si větší mísu, ve které postupně smícháte aloe vera gel, olivový olej, jedlou sodu a esenciální oleje. Následně vzniklou směs přelijte do skleněné nádoby. Doma vyrobený šampon neobsahuje nic navíc, žádnou chemikálii ani zdraví škodlivou látku, pokud na některou z použitých ingrediencí nejste alergičtí. Díky jedlé sodě bude šampon pěnit a esenciální oleje dokonale provoní vaše vlasy a bojují proti lupům. Pečují o pokožku vaší hlavy.

Aloe vera na suché vlasy

Jsou vaše vlasy po zimě suché, lámou se a chybí jim lesk? Není lepší volby než gel z aloe vera. Podpoří lesk vašich vlasů, hydratuje je a zabraňuje jejich vypadávání. Pečuje o pokožku hlavy a zabraňuje tvorbě lupů. Hodí se i pro kudrnaté vlasy, které jsou přirozeně sušší než vlasy rovné. Aloe vera gel je bohatý na minerální látky, vitamíny a aminokyseliny. Přírodní enzymy vás zbaví odumřelých buněk, plísní a chrání pokožku před tvorbou lupů. Aloe podporuje zdraví vzhled vašich vlasů a zdraví vaší pokožky hlavy.

Rozmarýn a jeho vliv na pokožku hlavy

Rozmarýn má skvělé účinky na pokožku vaší hlavy. Nejenže pomáhá vysušeným vlasům nabrat potřebou hydrataci, ale zklidňuje a léčí pokožku hlavy. Stimuluje vlasové folikuly a pomáhá také předcházet vypadávání vlasů, šedivění vlasů a eliminuje tvorbu lupů. Navíc má lehce zahřívací účinky, díky nimž se pokožka hlavy dokonale prokrví a získá ztracenou sílu.

Máta léčí a posiluje

Kombinace máty a rozmarýnu je v tomto šamponu záměrná. Spolu totiž bojují proti podrážděné pokožce hlavy. Oba dva oleje zklidňují, osvěží a pečují o vaši pokožku. I máta stimuluje vlasové folikuly a podporuje růst vlasů. Díky její pronikavé vůni budou vaše vlasy navíc dokonale provoněné. Máta především uklidňuje svědivou a podrážděnou pokožku hlavy. Je však skvělá i na mastné vlasy, kterým dodá objem a lehkost.

S olivovým olejem ke krásným vlasům

S kvalitním olivovým olejem dosáhnete krásných a zdravých vlasů. Olivový olej je bohatý na nenasycené mastné kyseliny a také řadu vitamínů, které chrání vlasy před vnějšími vlivy. Olivový olej pomáhá vlasy hluboce vyživovat. Posiluje vaše vlasy, bojuje proti třepícím se konečkům a díky němu jsou vlasy dokonale jemné. Použít ho můžete i na lámavé nehty či vysušené ruce.