Disponujete menší terasou nebo zahradou a rádi byste ji opticky rozšířili? Máme pro vás hned 5 tipů, které vám dají více falešného prostoru. Další návštěvu již ohromíte překrásnou a prostornou zahradou.

1. Závěsy na pergolu

Přidáním tkaniny do malého prostoru odvedete pozornost od malých detailů. Pergola získá nový rozměr a závěs vytvoří příjemnou atmosféru. K zavěšení můžete použít bambusové tyče nebo speciální kovové tyče na závěsy. Použijte však takové závěsy, které jsou odolné proti přírodním podmínkám, jako je déšť nebo vítr a jsou odolné proti UV záření.

2. Zrcadlo

Přidáním zrcadla na zahradu k pergole k či terase bude opticky rozšiřovat prostor. Zrcadlo odráží světlo a prostor je díky tomu více otevřený. Jedná se o rychlý a snadný způsob, jak udělat malý prostor velkolepějším.

3. Prostorné květináče

Možná vám to bude připadat absurdní, ale prostorné květináče a vysoké květiny rozšiřují prostor. Přidejte menší cedr, keř, miniaturní okrasný strom nebo jinou květinu na zahradu a získáte opticky širší prostor. Tento jednoduchý trik funguje na stejném principu, jako oblékání v módě.

4. Drobný nábytek

Stísnění prostor často vytváří nevhodný nábytek. Nevybírejte si na zahradu příliš rozměrný zahradní nábytek, který bude zbytečně zabírat místo. Pořiďte si více menších židlí, namísto jedné velké lavice. Získáte dostatek místa na sezení a prostor zůstane zachován.

5. Osvětlení

Venkovní osvětlení oživí temné kouty a rozšíří prostor. Osvětlení může být jakékoliv, od papírové lucerny až po ozdobné řetězy světel. Je to pouze na vás a vaší fantazii. Venkovní osvětlení oceníte především v letních měsících, kdy se s oblibou griluje do pozdních večerních hodin.