Klasické americké máslové sušenky si zamilujete. Jsou velmi jednoduché na přípravu a máte vše hotové za 30 minut. Tak jdeme na to.
Počet porcí: 12 až 16 sušenek
Doba přípravy: 10 minut
Doba pečení: 8 až 12 minut
Na přípravu sušenek potřebujete
- 5 šálků proseté nebělené hladké mouky
- 2 lžíce sody na pečení
- 1 polévková lžíce soli
- ½ šálku másla
- 2 šálky chlazeného podmáslí
- 3 lžíce nesoleného másla
Postup pečení
Rozehřejte troubu na 220°C. Ve velké míse smíchejte mouku, sodu na pečení a sůl. Přidejte chlazené máslo. Vše důkladně promíchejte. Přidejte podmáslí a opět vše důkladně promíchejte, až se vytvoří lepkavé těsto. Pokud se objeví suchá místa, přidejte podmáslí.
Vylijte těsto na vál a vytvarujte kouli těsta. Jemně rukama vytvarujte stejnou tloušťku a válečkem vše uhlaďte. Pomocí vykrajovátka nebo hrnečku vytvořte sušenky a ty vložte na plech.
Sušenky pečte v horní třetině trouby zhruba 8-12 minut, až ze zlátnou a budou křupavé. Potřete horké sušenky máslem a můžete podávat.