Bez internetu si mnozí z nás již svůj život nedovedou představit. Někdo jej potřebuje ke své práci, další jej bere jako formu zábavy. Internet je fenomén, který nabízí nepřeberné možnosti využívání.

Jaké možnosti internetu se nabízejí?

Jednou z variant je internet pevný – DSL. Jedná se o internetové rozhraní, které umožňuje nejen vykonávání pracovních povinností, ale také zábavu. Připojení pomocí kabelu (technologie přenosu dat pomocí telefonického vedení) je neomezené, nemusíte se tedy obávat nedostatku dat. Kromě toho je stabilní, nedochází tak k žádným výpadkům, na signál nemá vliv ani špatné počasí, především vítr a bouřky. Vliv na kvalitu má vzdálenost ústředny a kabelová infrastruktura. Vaše data dokonale ochrání. Pro připojení postačí modem a k roznosu signálu pak Wifi.Na vás už je pouze zvolit si vhodného poskytovatele a potřebný tarif. Srovnání můžete najít na portálu pripojto.cz.

Mezi známé varianty patří ADSL a VDSL. ADSL nabízí především vyšší rychlost stahování dat, VDSL se zaměřuje na odesílání dat.

Rychlost internetu

Udává množství informací přenesených za jednotku času. Čím je vyšší, tím rychlejší je internetové připojení. Udává se v mb/s.

Měření rychlosti internetu si můžete ověřit na stránkách pripojto.cz. Postačí kliknout na červené tlačítko. Aby bylo měření objektivní, je dobré během něj řádná data nestahovat ani neodesílat. Rychlost internetu lze otestovat nejen na počítači či notebooku, ale také na tabletu či telefonu.

Jaké poskytovatele internetu vybrat?

Poskytovatelů je celá řada a každý z nich nabízí celou řadu výhodných balíčků. Patří mezi ně také společnost O2. Nabízí pokrytí téměř na celém našem území. Je zastáncem nových technologií, díky kterým je o2 internet dostupný i cenově přijatelný. Také jeho instalace je jednoduchá. Navíc máte zajištěnou podporu 24 hodin denně. V nabídce společnosti naleznete celou řadu zajímavých tarifů.