Recept bohatý na vitamíny a minerály. Vhodný jako příloha nebo samostatný pokrm. Dopřejte si restovanou zeleninu s cizrnou a skvělou vůní rozmarýnu s česnekem. Přinášíme vám recept na tento jedinečný pokrm.
Počet porcí: 8 porcí
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 45 minut
Co je potřeba na restovanou zeleninu
- 0,5 kg mrkve, oloupané a nakrájené na menší kousky
- 0,5 kg sladkých brambor, oloupaných a nakrájených na kousky
- 1 velká červená cibule, oloupaná a nakrájená
- 0,5 kg brambor, nakrájených na menší kousky
- 6 stroužků česneku
- 1 balení cizrny
- 2-3 lžíce rostlinného nebo olivového oleje
- 1 lžička drceného rozmarýnu
- 1 lžička hnědého cukru
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky mletého černého pepře
Jak na to
Předehřejte troubu na 220°C. Připravte si pekáč, na který umístíte všechny ingredience. V menší misce promíchejte olej, rozmarýn, hnědý cukr, sůl a pepř. Směs promíchejte se zeleninou.
Pečte v troubě zhruba 45 minut, dokavaď není zelenina lehce opečená a křehká. Během pečení můžete zeleninu promíchat. Podávejte po vyndání z trouby. Přejeme dobrou chuť.